Jedan dečko me je poljubio i ja sam mu nakon toga lupila šamar

0
0
  • Guest postavljeno 29/08/2017 21:07

Hej inTeen, nisam baš sigurna da li je ovo pitanje za ovu rubriku ali videla sam da devojke slična pitanja ovde postavljaju. Dakle: Juče sam išla sa drugaricom do grada i pojavio se dečko u koga sam bila zaljubljena pre 3-4 godine. A on je tip dečka koji kada sazna da se devojci sviđa, odmah prekine sve kotakte (bukvalno zamrzi tu osobu). Bili smo dobri prijatelju ali od kada je saznao da mi se sviđa, postali smo večiti neprijatelji. Išla sam sa drugaricom, on me je video i ne znam kako, samo mi prišao i poljubio me je. Inače, imam 14 godina i to mi je bio prvi poljubac. Prvo me je poljubio na blic odmakla sam se od njega i primakla i tu je bio onaj sa jezikom (francuski.). Moje pitanje je da li je glupo od mene što sam mu nakon toga lupila baš jak šamar. Ne znam kako posle svega da se ponašam. Nisam sigurna da li mi se sviđa, takođe nisam baš ni sigurna da li bi mogla da pređem preko užasnih stvari (uvreda) koje mi je pričao dok sam bila u njega. Samo zato što sam drugačije (gore) izgledala pre 3-4 godine, nazivao me je pogrdnim imenima.

inteen: Draga čitateljko, odmah moram da ti kažem da je njegovo ponašanje potpuno bez veze, ali neću da ulazim u to šta je njegov problem. Ono što je bitno jeste da ti ne treba da imaš ništa sa njim. Pošto kažeš da si bila zaljubljena u njega pre 3-4 godine, znači da više nisi. Nemoj sada ponovo da se upetljavaš i razvijaš emocije prema njemu jer ćeš opet morati da prođeš kroz fazu odljubljivanja, a to nije lako.
Nikako ne bi trebalo da pređeš preko uvreda i ružnog ponašanja, pogotovo što je to bilo, kako si istakla, zbog toga što si drugačije izgledala. I moram da dodam da ne možeš govoriti o tome da si izgledala lošije, jer si tada bila tek desetogodišnjakinja. Potom si ušla u pubertet, počela da se razvijaš i menjaš, što je sve prirodan sled stvari. Njemu su se očigledno te promene dopale i onda je odjednom rešio da okrene drugi list. On ne ume da ceni prijateljstvo i prekinuo je svaki kontakt sa tobom kada je saznao da ti se sviđa, što govori dosta o njemu kao osobi. I to ne baš lepo. Onda, kada je tek tako poželeo da te poljubi, prišao je i to uradio, ne pitajući se kako će to uticati na tebe. Sve to zajedno dokazuje da je sebičan, ne vodi računa o tuđim osećanjima, ponaša se uvredljivo (u oba slučaja), misli da može da dobije sve što hoće itd. Dakle, to nije dečko sa kojim bi trebalo da budeš u vezi. Moram reći da nisam baš za šamaranje i to zaista nije način da se obračunavaš sa nekim, ali pretpostavljam da si odreagovala nagonski i nakon svega, negde je i zaslužio. Mogla si i da ga lagano odgurneš, prezrivo ga pogledaš i uzdignute glave odšetaš dalje. Ali, bilo pa prošlo. Ne možemo sada razbijati glavu oko toga. U svakom slučaju, moj ti je savet da ga zaboraviš. Jednostavno ga ignoriši jer ne zavređuje tvoju pažnju. Život je pred tobom. Tek ulaziš u svet muško-ženskih odnosa. Sretaćeš različite momke, a šansu treba da pružiš onom koji je dobra osoba, ceni te i poštuje i zna na pravi način da iskaže emocije. Polako, nigde ne žuriš. Sve najbolje.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Hej inTeen čitateljko, zelim da ti pomognem da shvatis da si dosta mlada, iskreno ja imam 18 godina, moj prvi poljubac je bio sa 17, sa momkom sa kojim sam i dalje u vezi, ako je on zaista takav kakvog ga opisuješ, onda beži od njega koliko te noge nose, veruj mi, jer ako je mogao jednom da te vređa, vređaće te ponovo, ljudi se mogu promeniti, ali ne tako brzo, nadam se da razumeš stvar da si ti sada otprilike jednu četvrtinu svog života navršila, previše si mlada da bi vodila brigu o vezama i vezicama, i molim te, ošamari ga jednom i za mene sledeći put kada ga vidiš…

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website