Moja mama je saznala da krijem vezu sa dečkom koga ona ne voli

0
0
  • Guest postavljeno 30/08/2017 21:02

Rekla sam mami za dečka kog ne voli jer ide u slabiju školu, saznala je da krijem vezu i jako se naljutila, ne želi da priča sa mnom, rekla je kako je izgubila poverenje i ne želi ni da me sasluša, ne znam šta da radim. Priča o njemu kako je glup i prost a ne poznaje ga… Srećna sam sa njim, i stvarno mi je lepo ali me ubija mamino ponašanje jer imamo dobar odnos.

inteen: Draga tinejdžerko, pretpostavljam da si ti naša stalna čitateljka koja nam se već obratila zbog tog problema (Moja mama ne prihvata dečka koji mi se dopada), rekli smo ti da odluku moraš da doneseš sama, da svaka od te dve opcije (mama ili dečko) podrazumeva izvestan rizik. Čak i da to nije tvoj post, taj tekst ti može pomoći.
U svakom slučaju, odlučila si da rizikuješ da bi zadržala dečka kog voliš, mama je saznala za vašu vezu i ljuta je. Da si tog momka odbacila i poslušala mamu, on bi verovatno sada bio sa drugom devojkom, a možda bi se i tebi sviđao neko nov. No, ti si odabrala ovaj put.
Najbolje bi bilo da budeš strpljiva, kažeš mami koliko ti je važno njeno mišljenje i da ti je žao što si krila vezu od nje, ali da je razlog zašto ga ona ne voli zaista banalan, škola sa niskim kriterijumima ne znači i da su svi koji idu u istu glupi i prosti. Istakni da je on dobar prema tebi, srećna si sa njim i ne želiš da raskineš vezu kojom si zadovoljna.
Ne bi bilo loše da ga mama upozna, ali to isplanirajte kad malo popusti ljutnja. U životu je tako, često moramo da rizikujemo da bi sačuvali nešto što volimo. Držimo ti pesnice da vaša veza uspe. 🙂

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website