Da li je normalno što imam uvučene bradavice

0
0
  • Guest postavljeno 31/08/2017 20:04

Da li je normalno da sa 17 godina imam uvučene bradavice i da li će mom dečku biti neprijatno zbog toga, kad dođe do odnosa?

inteen: Draga sedamnaestogodišnjakinjo, bradavice mogu biti ravne ili ispupčene i sve je to u redu, jer smo svi drugačiji. Kada su bradavice potpuno uvučene, to se dešava zbog prianjanja potkožnog tkiva za kožu bradavice. To je vrlo česta pojava, 10—20% žena ima ravne ili uvučene bradavice.
Ako oduvek imaš ovakve bradavice, znaj da one ne govore ništa o tvom zdravlju, jer ti se tako grudi razvijaju, a verovatno će se menjati još, dok si u pubertetu. Zato nemoj previše brinuti o njihovom izgledu. Jedini način da se promeni njihov izgled jeste putem plastične operacije, koju, naravno, nikako ne preporučujemo, posebno ne pre završetka adolescencije.
Ipak, ako ti se jedna, ili obe bradavice naprasno još više uvuku kasnije tokom života, trebalo bi da popričaš o tome sa svojim lekarom. Promena izgleda bradavica može biti normalna, ali u nekim slučajevima može biti znak upozorenja. Prati razvoj situacije i reaguj ako bude trebalo. Pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Nije nenormalno. Nisu sve bradavice ispupcene i to ne zavisi od velicine i oblika grudi. 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website