Moj dečko traži analni seks da bih ostala nevina, ako se budemo venčali

0
0
  • Guest postavljeno 07/09/2017 22:52

U vezi sam sa dečkom 13 meseci tj. godinu i 3 meseca, još uvek nismo imali odnose, ali me je pitao da imamo analni sex jer želi da ostanem nevina ako se budemo venčali. Nisam mu odgovorila na pitanje jer sam čitala da jako boli i da se ne stupa u taj odnos tek tako, ne znam da li je do mene ili do moje savesti ali plašim se da uradim to, možete li mi reći nešto više o analnom sexu?

inteen: Draga čitateljko, u tvom pitanju vidim dve dileme. Jednu iznosiš ti, a to je tehničko pitanje analnog seksa. Drugu ću primetiti ja. Pre svega tvoje pitanje. Analni seks podrazumeva, kao što znaš, penetraciju penisa u analni otvor. Mišljenja o njemu su podeljena. Analni otvor je svakako pun nervnih završetaka i nekim ljudima takav odnos izuzetno prija, mogu da dožive orgazam na taj način i čak ga preferiraju u onosu na vaginalni ili oralni seks. Kod homoseksualaca je to glavni vid seksualnog odnosa, te možemo zaključiti da on nije nužno neprijatan, s obzirom na to da veliki deo populacije uživa u njemu. S druge strane, neke osobe analni seks doživljavaju jako neprijatno ili čak bolno. Kao što vidiš iz ovoga, nemoguće je predvideti da li će tebi tako nešto prijati ili ne. Stvar je vrlo individualna. Ono što bih ti ja savetovala je da pre svega ne stupaš u takav odnos ako ne želiš, ako misliš da će ti biti neprijatno (u bilo kom smislu) ili ako se plašiš. Možda možeš sama da probaš kako bi to izgledalo. Ako ti ne prija, dileme nema. Nemoj to da radiš. Ukoliko ti bude prijalo i ako odlučiš da stupiš u takvu vrstu seksualnog odnosa, moj savet je da ipak budeš oprezna. Obavezno koristite kondom kako biste izbegli infekcije, jer analni otvor ipak nije baš najčistija sredina. Takođe, pošto može biti bolno a i tebi je prvi put, koristite neku vrstu lubrikanta. To u velikoj meri olakšava celu stvar. U svakom slučaju, nemoj da dozvoliš da te dečko pritiska, već donesi odluku sama prema onome kako se ti osećaš.
E sada, moram da se osvrnem na problem koji ja vidim u tvom pitanju. A to je postavka cele priče. Možda nisam u pravu, ali na osnovu tvoje formulacije mi se čini da tvoj dečko donosi odluku o tome da li ćete vi imati seks ili ne. Dakle, pre svega nemam utisak da se ti tu nešto pitaš. Da li se ti slažeš sa tim da ostaneš nevina do braka? Da li se slažeš da se odrekneš uživanja u seksu zbog mogućnosti da ćeš se, nekada u budućnosti, udati baš za dečka sa kojim si sada? Koliko je to verovatno? I koliko možeš biti sigurna u to u vašim godinama?
Ako se ti sa tim slažeš i nekako ste se dogovorili da se “čuvate” jedno za drugo do braka, onda je prilično licemerno da od tebe zahteva da imate analni seks. I analni seks je seks, ti nakon njega više nisi nevina u psihološkom smislu. Možda ćeš i dalje imati neprobijen himen, ali nije u tome suština nevinosti. Suština je da čekaš, da ne iskusiš seksualno zadovoljstvo do braka, da se “ne daš” nikome. Pošto već imaš seks, svejedno je koju ćeš vrstu izabrati. Seks je seks. Vaginalni, analni, oralni. Ili si nevina ili nisi.
Mislim da je nerealno u današnje vreme čekati do braka, a to i nije pametno jer se dešava da se veze raspadnu zbog nekompetentnosti u krevetu. Ljudi se nekada ne slažu u seksu. I svakako je bolje to znati pre stupanja u brak. No, to je moje mišljenje, ne moraš da se složiš s njim. Sasvim je u redu i da želiš da čekaš. Ali onda čekaj. Ono što mi u tvom postu najviše bode oči je nefer odnos u vašoj vezi. Tvoj dečko bi da ima “nevinu ženu” na dan svadbe, ali ne bi da se liši svog seksualnog zadovoljstva. Dakle, on bi da ima seks i doživi orgazam, ali hoće da ti ostaneš “netaknuta” i onda je smislio da to postigne analnim seksom. To će njemu pružiti ono što hoće a tebi će verovatno, bar u početku, naneti bol i neće ti omogućiti neko preterano zadovoljstvo, niti vrhunac. Meni ovo zvuči malo kao srednjovekovna postavka: muškarac treba da zadovolji svoje potrebe, a ženu ko šiša. Izvini, možda sam malo pregruba, ali ipak razmisli o ovome. Odnos koji opisuješ nije ravnopravan i to ne treba da dozvoliš.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

 

  • You must to post comments
0
0

Probal sam

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website