Imala sam seks sa nepoznatim dečkom i želim to da ponovim

0
0
  • Guest postavljeno 24/09/2017 10:42

Ćao! Imam 16 godina, volim da se zezam I družim sa svima, društvena sam, uglavnom. Bila sam na jednoj žurki skoro I spavala sam sa jednim dečkom, naravno nisam bila svesna toga. Već nekoliko dana me grize savest zato što ne znam ko je ta osoba. Moram da priznam bilo mi je prelepo i nikad nisam imala takav seks. Neka anonimna osoba mi se javila na Fejsu i rekla da možemo da ponovimo. Pretpostavljam da je to on. Iskreno ne osećam ništa prema njemu, ali me seksualno mnogo privlači i ne mogu da odolim iskušenju… Šta da radim?

inteen: Draga čitateljko, izvini ali nisam sigurna da shvatam kako to da nisi bila svesna da spavaš sa nekim. To bih mogla da razumem samo ako si bila toliko pijana ili drogirana da se sve to desilo bez tvog pristanka. Ali, ti navodiš da ti je bilo prelepo i ne predstavljaš to kao nešto što se desilo bez tvog znanja. I to je sasvim u redu, imaš pravo na seks sa kim god želiš i ne treba nikome da se pravdaš, pogotovo ne drugima. Međutim, problem je očigledno što te grize savest, odnosno imaš potrebu da se opravdaš sama sebi. U celoj priči sve zavisi od tvog stava prema seksu jer, kao što smo milion puta pisali, ne postoje pravila šta treba a šta ne treba da se radi, samo je pitanje sa čim si ti OK. Razmisli zašto te grize savest. Šta je tu za tebe problem: to što si spavala sa nekim “na keca”, ili što ne znaš ko je on, ili zapravo zato što bi rado to ponovila, ali ne želiš da u svojim i očima drugih ispadneš “laka”? Ima tu mnogo pitanja na koja ćeš morati sebi da odgovoriš, jer jedino ti znaš šta želiš i šta ti je u redu.
Ono što meni para uši i uopšte mi se ne dopada je to što ne vodiš dovoljno računa o svom zdravlju i bezbednosti. Spavanje sa nekim nepoznatim nije samo stvar morala, već i zdravlja. Ti nemaš pojma ništa o njegovoj seksualnoj istoriji (a ni on o tvojoj), ne znaš da li ima neku od polno prenosivih bolesti, ni da li je dovoljno oprezan i samosvestan da koristi zaštitu i pobrine se da ne zatrudniš. Ne mislim da je to samo njegova odgovornost i nadam se da si insistirala na kontracepciji. Takođe, ne sviđa mi se što pretpostavljaš da je osoba koja ti se javila ne Fejsu on, a to uopšte nisi proverila. Neću da zvučim paranoidno, ali to zaista može biti bilo ko. Moguće, recimo, da je taj dečko čitav događaj prepričao drugarima, pa sad neki drugi momak pokušava da dobije isto što i on. Jako je važno da ispitaš da li je to ta osoba i da se malo bolje upoznate pre nego što ponovo stupiš u odnose sa njim. Jasno je da ne osećaš ništa prema njemu, kako bi i mogla kada ga ne poznaješ, ali ipak mislim da nije loše da znaš ponešto o dečku sa kojim spavaš, ili barem da se dogovorite oko nekih pravila, pre svega vezano za zaštitu.
Da sumiram, moraćeš dobro da preispitaš svoj postupak i razmisliš šta i kako dalje. Odluka je samo tvoja. A ja bih ti savetovala da ubuduće budeš malo opreznija. Pozdrav.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website