Nakon godinu dana dečko me je ostavio jer je želeo samo seks

0
0
  • Guest postavljeno 27/09/2017 22:10

Imam 17 godina i spavala sam sa dečkom sa kim sam bila nešto duže od 1 godine. Kako da se ponašam? Čudan je osećaj a i sama pomisao na to da više nisam nevina me malo plaši. Ne znam baš zašto ali kao da se osećam drugačije i dečko je, pored svega toga, raskinuo sa pričom da je od mene želeo samo seks i ništa više (on je stariji od mene 1,5 godin). Koristili smo zaštitu ali i dalje osećam blago peckanje tamo dole. Što se tiče samog seksa ne znam bilo je malo bolno ali nemam iskustva sa tim tako da… Sad se plašim se da uđem u drugu vezu jer ipak sam bila dosta u ovoj a i plašim se da me i drugi samo tako ne iskoriste.

inteen: Draga čitateljko, mnogo mi je žao što ti se ovo dogodilo. Mogu samo da pretpostavim kroz koji pakao prolaziš jer to što ti se desilo zaista nije uobičajeno. Jako mi je čudno i nelogično da neko bude u vezi preko godinu dana samo zbog seksa. Pogotovu u vašem uzrastu. Pogledaj oko sebe, znaš i sama da nije toliko teško među osamnaestogodišnjakinjama naći nekoga samo za seks. Nema potrebe da budeš u vezi, pogotovu ne toliko dugo. Naravno da ne mogu da ti garantujem da ti se ovako nešto neće ponoviti, ali ovo je definitivno više izuzetak nego pravilo. I ako se u budućim vezama postaviš na određen način, daš partneru do znanja da nisi laka i nećeš spavati sa njim tek tako i sačekaš da se razviju emocije pre nego što ponovo stupiš u seksualne odnose, verujem da se nećeš opet naći u sličnoj situaciji.
Normalno je da se osećaš čudno nakon gubljenja nevinosti. Svi se nakon tako velike stvari osećaju dosta drugačije, a kako se osećaju zavisi od konteksta u kome se to desilo. Neki se pokaju, neki su baš srećni, većina je zbunjena i treba malo vremena da prihvatimo taj krupan korak u procesu odrastanja. Gubljenje nevinosti ipak predstavlja izlazak iz detinjeg doba i približavanje odraslom. I tada je korisno imati nekoga sa kim sve te dileme, razmišljanja, nedoumice, strahove, radovanja… možemo da podelimo. Zato se preporučuje da osoba sa kojom to uradimo prvi put (mada, i ne samo taj prvi dečko, nego uopšte osoba sa kojom smo u seksualnoj vezi) bude osoba od poverenja, sa kojom se prijatno osećamo i sa kojom možemo otvoreno da razgovaramo. Kod tebe je otežavajuća okolnost upravo to što si sada ostavljena da sve ovo preguraš sama. Dakle, ne samo što je dečko raskinuo sa tobom, pa si sigurno usamljena, već i sve te dileme vezane za seks moraš da rešavaš bez njega. Mislim da bi bilo jako dobro da nađeš neku blisku osobu (najbolja drugarica, sestra, mama…) sa kojom možeš da razgovaraš o ovome. Značiće ti podrška. Ne treba da budeš sama u ovome.
A što se peckanja tiče, najverovatnije nije ništa ozbiljno, ali nije loše i da odeš kod ginekologa. Imaš već 17 godina, pregledi treba da postanu sastavni deo tvoje brige o zdravlju (na 6 meseci), pa što ne iskoristiti ovaj povod i uvesti posetu ginekologu kao redovnu praksu.
Da sumiram, sve što preživljavaš je potpuno prirodno i stišaće se vremenom. Valjalo bi da imaš nekoga sa kim možeš to da podeliš. I na kraju, ne brini, neće ti se ovakve situacije ponavljati, ako se postaviš na pravi način. Ovo što ti se desilo je jedan veliki baksuz i nije nešto uobičajeno. A bivši dečko je ispao totalno bez veze! Čuvaj se. Srećno.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website