Zanimaju me razne stvari vezane za seksualni život

0
0
  • Daniela postavljeno 30/09/2017 18:33

Pozdrav Inteen. Zanimaju me uopšteno stvari vezan za seksualni život. Imam 15 godina, a nisam baš upućena. Nisam imala dečka do sada, a ne može se reći da nisam zaljubljena. Osećam se kao da sam sve spremnija za to. Ne znam kada je savršen trenutak za tako nešto, gde i kako? Kad budem imala dečka i budem sigurna da je to on, kako da mu simuliram, ili da čekam njegov znak? Razmišljam o tim stvarima često, ne želim da se nađem nespretna kad dođe do te situacije… Hvala unapred! 🙂

inteen: Draga tinejdžerko, normalno je da sa 15 godina počinju da te interesuju stvari vezane za seksualni život: zaljubljenost naspram ljubavi, muško-ženski odnosi, signali, pitaš se čija treba da bude inicijativa itd.
Mislim da ne možeš da se “spremiš” za taj trenutak. Možeš da čitaš i pričaš o tome, razmišljaš, maštaš i slušaš tuđa iskustva, ali će te svejedno dečko zateći nespremnu. Zašto? Zato što ne znaš unapred gde ga možeš sresti, jer se krećeš na različitim mestima (škola, vannastavne aktivnosti, kafić, grad, putovanja…) i gde te neko slučajno može primetiti (stanica, autobus, prodavnica, dom zdravlja i ostala usputna javna mesta).
U zavisnosti od toga koliko si hrabra ili koliko možeš da podneseš neizvesnost, dečku možeš prići prva ili mu samo signalizirati da ti se sviđa. Ako imaš stav da on treba da napravi prvi korak, čekaćeš, a ako nemaš strpljenja, možeš započeti laganu konverzaciju i potom razvijati odnos da bi mu, kad budeš spremna saopštila šta osećaš.
Do tada, pročitaj neke od naših tekstova na sličnu temu: Koje su idealne godine da započnem pravu ljubavnu vezu?, Možete li da mi objasnite kako se ljubi, Zanima me kada devojka treba da ima prvi seks, Možete li da mi objasnite šta je seks?, Koji vidovi zaštite od neželjene trudnoće postoje?, Kako i kada se gubi nevinost?… Piši nam ponovo! Pozdrav.

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

 

  • You must to post comments
0
0

Spavala sam sa deckom, a bio mi je prvi dan menstruacije. Je l’ mogu da zatrudnim posto on nije bas siguran?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website