Shvatila sam da je pomirenje sa dečkom bio pogrešan korak

0
0
  • Guest postavljeno 05/10/2017 19:33

Ćao. Već nekoliko dana sam u malom problemu i ne znam kako da se izvučem. Počeću od početka. Početkom januara sam se smuvala sa dečkom iz razreda (treća smo godina tada bili) i bila sa njim 7 meseci. Do početka leta smo imali idealnu vezu. Bilo mi je zaista prelepo, nisam ni u jednom trenutku poželela drugog dečka i samo sam o njemu mislila. Kad je došlo leto, otputovala sam na 7 dana iz Srbije. U tom mestu sam se družila sa raznim ljudima, izlazila svaki dan i vrh se provodila. Tih 7 dana smo se svađali stalno, smetalo mu je sve. Zašto izlazim, zašto se ne javljam non stop, sa kim izlazim SVE. Izluđivalo me je jer nisam radila ništa loše. Uglavnom nabacivalo mi se dosta momaka al kulirala sam jer sam zauzeta. Sve do poslednjeg dana koji sam provela tu. Upoznala sam dečka koji me je mnogo privukao. Al na neki drugačiji način. To između njega i mene je bila želja i strast. Nikakve emocije, jednostavno neka hemija na prvi pogled. Vratila sam se u Srbiju i imala loš odnos sa dečkom, potpuno bez veze. Svađe su se nastavile, ja sam postala nezainteresovana i on je to primetio. Ponovo sam otputovala al ovaj put na 3 nedelje u isto ono mesto. I za to vreme provedeno tu viđala sam se sa tim dečkom kog sam upoznala al nisam htela ništa da uradim. Svađe sa mojim dečkom su se nastavile i ja sam mu predložila pauzu i 10 dana se nismo čuli. U tih 10 dana sam jedno veče provela sa tim novim dečkom. Bilo mi je lepo, nalet strasti i to je sve. Kad sam se vratila u Srbiju raskinula sam sa dečkom i otišla na more. Mesec dana se nismo videli ni čuli. Nisam mislila na njega, potpuno mi je bilo nebitno. Sve tako do prvog septembra kada sam ga ponovo videla. Narednih 10 dana sam svaki dan plakala jer sam ga viđala u školi a nisam mogla da mu priđem, da ga zagrlim, ništa. U međuvremenu je bio moj rođendan i on mi je poklonio toliko pažnje. Pomislila sam kako me nije prošla zaljubljenost i ponovo se zbližila sa njim i pomirili smo se. Posle 7 dana te nove veze došlo je do prve svađe i ja sam se automatski ohladila. Više mi nije zanimljiv i ne privlači me. Veza mi je okej, ali ništa posebno. Nisam srećna, želim da raskinem ali mi je mnogo glupo jer je on zaljubljen baš, a i glupo mi je jer bi to bio drugi put da raskidam. Idemo zajedno u rezred i svi u odeljenju su upućeni u sve. Slažem se sa mojim drugaricama koje su rekle da ne treba da se vraćam na to, al sad je tako kako je. Ne znam šta da radim. Izvinjavam se što sam bila suviše detaljna i hvala puno unapred!

inteen: Draga čitateljko, ne treba da se izvinjavaš jer je tvoje pismo jasno i zahvaljujući tome mogu adekvatno da odgovorim. Iako ne mogu da donosim odluke i vučem poteze umesto tebe, pokušaću da ti pomognem da postupiš ispravno. Kao što su ti drugarice rekle, a i sama znaš, kada nastupe problemi i svađe, ljudi počnu da se razmimoilaze i veza se prekine, teško je ponovo sve to zakrpiti i nastaviti tamo gde smo prethodno stali. Ne kažem da je nemoguće, ali neophodne su emocije, volja i dosta truda.
Međutim, ti si napisala da si se ohladila i zaključila da više zaista ne želiš da budeš s njim. Dakle, nema drugog rešenja nego da se rastaneš od svog momka. Sve ono što se dešavalo sa drugim dečkom nije od presudnog značaja za vaš odnos, ali je takođe pokazatelj da je tebi u postojećoj vezi već nešto nedostajalo, jer se u suprotnom ne bi upuštala u flert ni sa kim. Čak i da pretpostavimo da se može dogoditi trenutak slabosti pošto nas neko tako silno privuče kao što se tebi desilo, nakon toga bi svakako jedva čekala da opet budeš sa svojim partnerom. No, to kod tebe nije bio slučaj.
E sad, osećanja koja su se javila pošto si se vratila sa mora, sasvim su prirodna. Ti si sa svojim dečkom bila čitavih 7 meseci. To nije beznačajan period. Kada se završio raspust, naravno, srela si ga. I ne samo to, već si bila prinuđena da ga viđaš svakodnevno jer idete u isti razred, a kako si navikla da budeš pored njega, zagrliš ga i razmenjuješ nežnosti sa njim, navrla su lepa sećanja i to ti je odjednom nedostajalo. I pre nego što si razmislila, upala si u sopstvenu zamku. Jer, kao što vidiš, vrlo brzo je na površinu isplivalo sve ono što ti je smetalo i samo jedna svađa bila je dovoljna da otvoriš oči. S obzirom na to, jedino rešenje je raskid. To je najpoštenije i prema tebi i prema njemu, jer on ne zaslužuje da ga zavlačiš. Ako je toliko zaljubljen u tebe, ovako samo pogoršavaš situaciju i daješ mu lažnu nadu što, moraš priznati, nije u redu. Pošto je tvoj dečko očigledno osoba na mestu, sedi lepo sa njim i reci mu istinu. Objasni kako si se osećala i zbog čega si napravila pogrešan korak i pomirila se sa njim, da ti je nedostajalo ono što ste imali i poželela si da opet bude kao pre, ali da si ipak shvatila da je to nemoguće. Zamoli ga da te razume jer su te emocije ponele i nisi prethodno sve izvagala. Zanela si se, ali to više nije to, te nije pravedno prema oboma da nastavite vezu. Ne odugovlači pošto će vremenom biti sve teže i, ono što je najvažnije, ni njemu ne činiš dobro. Budi pametna. Držim pesnice. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Gee wiellkirs, that’s such a great post!

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website