Nakon masturbacije osećam bol u predelu jajnika

0
0
  • Guest postavljeno 06/10/2017 13:50

Imam 18 godina, ne masturbiram često, ali ponekad posle orgazma osetim bol u predelu jajnika, kratko vreme. Da li je to u redu i normalno? A pri tom treba da dobijem, pa možda ima nekakve veze sa tim.

inteen: Draga devojko, mislim da bol nema veze s tim koliko često ili retko masturbiraš, ali svakako orgazam ne bi trebalo da se manifestuje tako, već prijatnom senzacijom i odsustvom tenzije.
Jajnici mogu da bole i kad se prehladiš, a često kad treba da dobiješ. Nadam se da imaš uredne menstruacije, pa ćes uskoro dobiti sledeću i onda prati situaciju. Obrati pažnju gde se bol javlja, koliko duboko i koliko traje, kako bi mogla što preciznije da opišes ginekologu. Najverovatnije nema razloga za zabrinutost. No, bez obzira na to da li se bol javi ponovo ili ne, u godinama si kada moraš da posećuješ ginekologa redovno, na pola godine. Potrebno je da te pregleda, uradi testove i pogleda grlić, matericu i jajnike na ultrazvuku, pa ćeš znati zašto se bol javlja i treba li nešto da preduzmeš povodom toga. Do tada svrati u apoteku i konsultuj se koji je lek najbolji za tegobu koju imaš. Srećno i piši nam opet, tu smo da posavetujemo i uputimo. Pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website