Želim da uspostavim kontakt sa dečkom koji se odselio u inostranstvo

0
0
  • Guest postavljeno 08/10/2017 23:17

Ćao inteen, imam 18 godina i sviđa mi se dečko čija osećanja ne mogu da protumačim. Naime, nedavno sam saznala da sam se ja njemu nakon prvog susreta svidela i to je trajalo mesecima. Problem je što on nije imao hrabrosti ništa da kaže, jednostavno je tih i takav je. Imali smo par slatkih trenutaka, ali na tome smo ostali. Kasnije se odselio u inostranstvo, odnosno skoro, a meni se on jako sviđa. Do sad sam mu se pijana jednom iz sale javila i prilično našalila na šta se on, po odgovoru zaključujem, malo uvredio. Šta da radim, želim kontakt s njim ali ne znam kako da ga uspostavim, a da i on zna da se ne šalim samo…

inteen: Draga čitateljko, za početak možeš da mu se izviniš na šali koja mu je zasmetala. Ne pominji da si bila pod dejstvom alkohola, već mu iskreno kaži da si iz želje da uspostaviš kontakt sa njim napravila grešku. Dakle, možeš da skupiš petlju, pokušaš da ispraviš učinjeno i na taj način pokreneš dalju komunikaciju. Pošto je on tih i povučen, najverovatnije neće napraviti prvi korak, tako da nemaš šta da izgubiš. Na osnuvu njegovih narednih poruka videćeš da li je zainteresovan da se dopisujete ili ne, pa ćeš znati kako da se postaviš.
Ukoliko prihvati konverzaciju, piši mu o svakodnevnim stvarima, pričaj o tome šta radiš, pominji zajedničke poznanike i sve ono što bi njemu moglo da bude interesantno. U tom slučaju svakako će poželeti ponovo da te čuje i sazna šta je novo među starom ekipom.
Međutim, nije mi baš najjasnije šta dobijaš tom prepiskom pošto on živi u inostranstvu. Ako se nadaš vezi, to je zaista nerealno. Čak i da ste već bili zajedno, veze na daljinu veoma se teško održavaju, a vi zapravo niste imali ništa osim nekoliko lepih trenutaka. Na tome se ne može bazirati neki kvalitetniji, dublji odnos. Ja bih te posavetovala da ga u tom smislu zaboraviš. U redu je da se sa tim momkom dopisuješ, ali ne i da očekuješ nešto više. Jer, kako misliš to da ostvariš kada se uopšte ne viđate? E sad, ukoliko on bude dolazio u mesto odakle se odselio, možete se družiti i možda realizovati to o čemu maštaš. Naravno, ako osećanja budu obostrana. Ali mislim da je trenutno najbolje da promeniš fokus. Osvrni se oko sebe. Sigurno ima bar još neki zanimljiv dečko u okruženju koji je vredan tvoje pažnje i sa kim bi mogla da doživiš realnu ljubav.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website