Moj dečko ne može da postigne punu erekciju

0
0
  • Guest postavljeno 09/10/2017 08:17

Moj dečko ima problem jer ne može penis da mu bude u punoj erekciji. S kim bi trebalo da priča o tome?

inteen: Draga čitateljko, u pitanju mogu biti razne stvari. Pre svega, to je vrlo česta pojava kod mladih ljudi kojima je seks i dalje malo frka, nisu potpuno opušteni i smatraju se neiskusnim. Ovo možeš proveriti ako ga pitaš kako stoji sa erekcijom tokom masturbacije. Ukoliko je ona tada potpuna, onda je problem verovatno psihološki, a ne fiziološki. Pretpostavljam da ste otvoreni jedno prema drugom, s obzirom na to da već imate seksualne odnose, te da ćeš moći da povedeš razgovor na tu temu.
E sad, i na psihološkom nivou može biti više stvari. Kažem, može samo da bude nesiguran i nedovoljno opušten. Možda ga i ti iz nekog razloga plašiš ili činiš nervoznim (mnogo je zaljubljen, želi da te zadovolji i bude na vrhuncu zadatka, plaši se da te ne izgubi ako ne bude dovoljno dobar…). A ukoliko krenemo u dalju elaboraciju, možda on ima generalno problem s ženama… Ne bih da nastavim sa nabrajanjem, jer neću da nagađam.
Najverovatnije nije ništa više od blage nervoze koju će vremenom prevazići. Možeš mu pomoći tako što ćete pričati o tome, podstaknućeš ga da se opusti, pitati ga šta voli, ili tako nešto. U principu, verujem da će se situacija postepeno rešiti. No, ukoliko ne bude tako, tvoj momak treba da se javi lekaru opšte prakse u domu zdravlja, dobije uput za urologa ili neurologa. Ako ti nalazi budu u redu, onda mora da se obrati psihologu za psihološki tretmam erektivne disfunkcije. Nadam se da će sve biti OK. Piši nam šta ste uradili, a ukoliko te još nešto muči, tu smo. Srećno!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website