Ne želim da me osuđuju ako odmah nakon raskida uđem u novu vezu

0
0
  • Guest postavljeno 11/10/2017 15:07

Raskinula sam sa dečkom sa kojim sam bila godinu dana. Bilo mi je teško, patila sam, ali se sad, vrlo kratko nakon raskida, pojavio dečko koji je okupirao moje misli i zaboravila sam skoro na bivšeg. Želi da prošetamo, da se družimo i ja sam pristala samo ne znam da li je to u redu. Ja to želim samo mi nije svejedno šta će drugi misliti za mene… Da li će me osuđivati? Hvala 🙂

inteen: Draga tinejdžerko, lepo je što se u tvom životu pojavio neko nov. Mlada si i sasvim je u redu da upoznaješ nove ljude, pa i da ti se neko od njih dopadne. Sa bivšim dečkom veza se završila, te nema razloga da potiskuješ i skrivaš osećanja prema osobama koje ti se dopadnu. Brine te šta će drugi posmisliti i reći, a ja se pitam da li bi njih brinulo šta ćeš ti reći da im se neko tako dopao.
Sami smo kovači svoje sudbine i dobro je kada sebe umemo da stavimo na prvo mesto. Ti novog dečka tek treba da upoznaješ, a kako da ga upoznaš ako ne izađeš sa njim u šetnju i ne družite se. Ako ti treba vremena da doneseš odluke, daj ga sebi. Ukoliko ne želiš, za tvoju vezu ne mora da zna mnogo ljudi. To što će te viđati sa novim dečkom može da pokrene priče, ali trebalo bi da vežbaš da te to ne dodiruje, jer si sebi najvažnija. Uostalom, postoji jedna poslovica koja kaže: “Za dobrim konjem prašina se diže”. Sa druge strane, strahovi se najbolje savlađuju ako se izlažeš situacijama koje te plaše. I najbolje je da to uradiš postepeno. Sama odredi tempo kojim ćeš ulaziti u odnos sa novim momkom, drži ga se i istraj u svom planu.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website