Ne znam šta ću, jer mi se sviđa trener

0
0
  • Guest postavljeno 11/10/2017 17:18

Jako mi se sviđa trener, ne znam šta da radim, ovo je već ne znam koji put da mi se trener sviđa. Mlad je, znam da nema šanse da budemo zajedno, ali pomozite mi kako da se odljubim ili bar pokušam nešto?

inteen: Draga tinejdžerko, nisi napisala šta treniraš i koliko dugo, s obzirom na to da pominješ kako ti nije prvi put da ti se dopadne trener, odnosno, da se to dešavalo i u prošlosti. Nismo saznali ni da li je on jedina osoba muškog pola sa kojom imaš bliži kontakt, ni koliko često treniraš. Ono što mogu da ti kažem jeste da je normalno da nam se u mladalačkim godinama sviđaju osobe suprotnog pola koje imaju neku vrstu autoriteta, naročito ako je u pitanju autoritet znanja. A ukoliko je to ukombinovano sa lepim izgledom, dobijamo džek pot.
Međutim, prepreka je, kao što i sama nagoveštavaš i shvataš, razlika u godinama, načinu življenja i proživljenom iskustvu. Tvoj trener deluje mlad, ali koliko je on zaista mlad. Neko ko ima 30 godina može da izgleda i do 10 godina mlađi. Ti svog trenera poznaješ iz jedne specifične situacije, reč je o njegovom poslu i profesiji. Dakle, ne znaš kakav je van svog radnog mesta i mesta gde vežbate. Čini se da ne znaš mnogo o njemu, a samim tim se pravi prostor za bezbrojne romantične fantazije. Fantazije su jedno, a realnost je drugo. Tvoj trener u realnosti možda ima devojku ili partnerku, možda ima suprugu i porodicu. Ko zna kakva je ličnost. Možda ne voli ono što ti voliš i možda ste potpuno drugačiji, te se ne biste ni složili, već biste se odbili. Ne možeš baš ni mnogo toga da uradiš, pošto zajedno provodite malo vremena i to na njegovom poslu. Eventualno možeš da probaš da ga malo bolje upoznaš, ako ti se pruži prilika, ili da saznaš od drugih ko je on zapravo.
Ono što bi pomoglo da se odljubiš od njega je da povećaš krug mladića sa kojima dolaziš u dodir. Nisu sale za vežbanje i teretana jedina mesta na kojima možeš da ih sretneš. Svoje vršnjake i malo starije mladiće možeš upoznati i u školi, kafiću, na kursu jezika… Naravno, bitno je da tokom tog procesa druženja sa osobama suprotnog pola razmišljaš i o sebi i utvrdiš koje sve karakteristike bi trebalo da ima momak sa kojim bi poželela dublji prijateljski ili partnerski odnos. Kakva si ti kao osoba i kakav bi, u skladu sa tim, trebalo on da bude. Šta bi to bilo pored lepog fizičkog izgleda: koje bi to osobine bile, kakva životna priča, zaleđina i poreklo. Budi slobodna da svoja razmišljanja o svemu tome podeliš ponovo sa nama.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website