Želim da znam da li sam nimfomanka

0
0
  • Guest postavljeno 13/10/2017 11:30

Zanima me kako da prepoznam da li sam ninfomanka? Imam momka već godinu dana i uveliko imamo odnose. Još na početku sam shvatila da imam veoma veliku želju za tim, iako je mi je sa njim sve bilo prvi put. Kada nekoliko dana nemamo odnose, imam veliku želju da masturbiram i kao da mi stalno fali. Moja mama je takođe takva i pričale smo o tome, mada se plašim da je kod mene malo ozbiljniji problem jer imam samo 17 godina.

inteen: Draga čitateljko, odmah ću reći da si ti jedna sasvim normalna sedamnaestogodišnjakinja sa zdravim libidom, odnosno seksualnom željom koja je potpuno OK u tvom uzrastu. Dakle, nema razloga za brigu. No, potrudiću se da ti sve to još malo pojasnim kako bi se oslobodila bespotrebnih strepnji.
Pre svega, nimfomanija (mada se taj termin danas samo kolokvijalno koristi, a ta pojava se stručno naziva hiperseksualnost) predstavlja poremećaj koji, najkraće rečeno, podrazumeva stupanje u brojne seksualne odnose sa više osoba. Pritom one se posmatraju kao objekti koji isključivo služe za zadovoljenje naše seksualne potrebe. Nema emocija, niti nekog dubljeg odnosa, a takođe se ne vodi mnogo računa ni o potencijalnim zdravstvenim posledicama. Odnosno, često se ne koristi zaštita i stupa se u visokorizične odnose. Ja bih po tvom pitanju reka da ti nikako ne spadaš u ovu kategoriju ljudi.
E sad, zašto si se uopšte zabrinula? Mislim da je jedan od razloga taj što je ženska seksualnost i dalje manje-više tabu tema, o tome se ne priča toliko otvoreno i od žena se ne očekuje da budu preterano seksualna bića. Na sve to, činjenica je da ima znatan broj žena koje imaju problema u postizanju orgazma, te za njih seks verovatno nije tako lepo i pozitivno iskustvo kao za one koje u njemu potpuno uživaju. Kada sve to uzmeš u obzir, nije ni čudo što si se uplašila, jer tvoja seksualna želja u ovom kontekstu izgleda kao preterana. Međutim, stavi se u poziciju bilo kog muškarca. Uostalom pitaj nekog druga da li je za njih neobično da imaju orgazam (bilo putem seksa ili masturbacije) svakih par dana. Apsolutno ne. Svaki dečak tvojih godina masturbira i češće od toga. Pa zašto bi onda to bio problem za tebe, a za celokupnu mušku populaciju ne? Zato zaključujem da ti nemaš nikakav problem, već imaš sreće što ti je sa dečkom lepo, uživaš u seksu i imaš jaku i zdravu seksualnu želju.
A na kraju želim da pohvalim i to što si otvorena oko ove teme i možeš o tome da pričaš s mamom. Divno je videti da mlada osoba ima toliko poverenje i podršku u roditelju. Ne brini se i uživaj. 🙂

Piše: Jovana Vuković, psiholog

 

  • You must to post comments
0
0

Zašto kada imam odnos sa dečkom ne znam da procenim kad ću svršiti?

  • You must to post comments
0
0

Imam 15 god i dečka od 23 god. I pre neki dan sam otišla sa drugaricom kod njega kući i on je nju poslao u drugu sobu, da svira nešto, a mene odveo u drugu sobu i počeo da me ljubi i mazi. I ja sam to trpela, nekoliko puta sam viknula drugaricu ali ona nije čula. I onda je ušla njegova majka, i on me pustio. Od tog dana ja njega prezirem, mrzim da ga viđam… Nedostaje mi moja samoća sloboda itd.. Da li da mu kažem da ne želim vezu?? Ali on se kune u sve na svetu da nije bilo namerno i govori kako će plakati kada me ostavi. Šta da radim?? Psihički sam mnogo loše 🙁

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website