Ne znam da li je flert sa trenerom ipak nešto više

0
0
  • Guest postavljeno 24/10/2017 21:02

Ćao inteen! Već sam vam pisala : Ne znam šta ću, jer mi se sviđa trener.
E sad stvari su se dosta promenile od tad. Ja imam 14 a on 23 , od tad imala sam 3-4 treninga. E sad treniram rukomet i kada nam pokazuje vezbu mene stavi u odbranu a on igra napad i stalno pokazuje vežbe na meni a ima nas 10-15 , iz treninga u trening sve smo bliži i sve više pričamo. Drugi trening on je šutao na gol i promašio je i samo se okrenuo ka meni i nasmejao mi se (takav osmeh kao što sam od njega dobila nisam nikad od bilo kog dečaka) a na kraju tog treninga smo stavili ruke na sredinu kao sloga kluba i tad su nas slikali, ja sam stajala odmah iza njega i nisam htela da mi se vidi faca tako da sam stavila glavu na njegovo rame i kasnije sam mu poslala poruku na Instagramu da ćemo doći na sledeći trening i dopisivali smo se (naravno u vezi toga ali i to je nešto valjda) i na tom sledećem tj. zadnjem treningu par puta mi je prilazio i stavljao svoju ruku na moj struk. I na kraju treninga kada smo izlazili i on je svojom rukom prošao po mojim leđima i rekao: „vidimo se” i nasmešio mi se a ja sam mu rekla da se izvinjavam što smo bili takvi danas i on je rekao: „ma ništa“ (moja grupa je bila nemirna tako da sam to iskoristila kao povod da kažem par reči). Prati me na Instagramu, gleda storije i lajkuje slike, prijatelji smo i na Fejsu.
Ispričala sam ovo BFF i ona to ne podržava, rekla mi je da se smirim što se tiče toga i da mi bukvalno treba stručna pomoć jer sam preterala. Ja ne znam dal’ umišljam al’ ipak mislim da je ovo nešto više, na treninzima sam gledala kako se ponaša prema ostalim devojkama i nije ni blizu kao ovo sa mnom, treba mi pomoć, ja sam se strašno zaljubila, da li da se nadam ili?

inteen: Draga tinejdžerko, ni ja te neću ohrabrivati u vezi sa opisanim dešavanjima. Čini mi se da si ti sebi dala zadatak da se zbližiš sa trenerom i da si uporna u tome, iako postoje objektivne prepreke vašem zbližavanju. Skrenula si sa glavnog puta i odlutala od glavnog cilja, a to je sportska igra. Umesto da se baviš rukometom, baviš se sporednim stvarima. Ovog puta moram da se pozovem na tvoju odgovornost i zdrav razum i budem direktna. Maloletna si i činjenica je da tvoj trener zbog toga može da ima ozbiljnih problema – da bude izbačen sa posla, dobije otkaz. Nikakvo zbližavanje sa učenicama nije dozvoljeno i sigurna sam da on to vrlo dobro zna, a i ti treba da znaš. Svako ponašanje punoletnih osoba koje izlazi iz okvira ovih standarda i pravila smatra se moralnim prestupom i krivičnim delom. Iz tvog pisma i opisa treninga mogu da zaključim da si ti među najtalentovanijim i najodgovornijim devojčicama u grupi i da je to glavni razlog što ti se trener obraća. Njegove osmehe, na tvom mestu, ne bih shvatala ozbiljno, a što se dodirivanja tiče, sigurna sam da treba da ga izbegavaš. U suprotnom, vaš trener može da bude prijavljen i, kao što sam već rekla, dobije otkaz. Na tvom mestu bih se koncentrisala na igru, treninge i saradnju sa drugaricama iz tima. Pokušaj da svaki trening uradiš što bolje možeš. Ukoliko sa problemom “opsednutosti trenerom” koji imaš ne možeš da se izboriš sama, moj ti je predlog da zatražiš pomoć psihologa škole ili, za početak, neke druge starije osobe od poverenja. Uvek je korisno čuti nekoliko mišljenja. Više glava je pametnije od jedne i uz pomoć više gledišta, možeš lakše da doneseš pravi zaključak, a naročito ako ta gledišta u svojoj suštini govore isto. Srdačan pozdrav.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Ne nadaj se, u najboljem slucaju mozes mu biti samo avantura, jer tolika razlika u godinama jos uvek ne dozvoljava nista ozbiljnije od toga

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website