Zbunjena sam jer sam u vezi, ali mi se sviđa još jedan dečko

0
0
  • Daniela postavljeno 27/10/2017 00:31

Potrebno mi je vaše mišljenje. Trenutno sam u vezi sa dečkom koji je daleko od mene i koji živi u drugom gradu, ali uskoro bi trebalo da dođe za stalno ovde, zajedno smo 3 meseca, ali nismo se videli 2 meseca, međutim čujemo se svaki dan, po ceo dan. To je dečko koji ima takvu harizmu i tako je zanimljiv kao osoba sa kojom ti nikada nije dosadno i od koga možeš toliko toga da naučiš, svestran. Ali, skorije sam upoznala dečka koji me je toliko dugo privlačio (i dalje je tako) u koga sam toliko dugo bila zaljubljena i priznao mi je da je i on u mene… Izašla sam sa njim par puta, naravno ništa nije bilo iako je pokušao, jednostavno jako sam zbunjena. Taj dečko mi se jako dopada, nadam se da se i ja njemu kao što kaže jer par puta sam ga odbila a on mi se i dalje stalno javlja i zove da se vidimo… Ne znam šta da radim, dugo nisam videla osobu sa kojom jesam a i malo osećam grižu savesti što sam par puta izašla sa osobom koja mi se sviđa. Što više izlazim sa njim sve više mi se sviđa i sve više razmišljam o njemu. Da li treba da raskinem ili jednostavno kažem drugom dečku kakva je situacija. Ne znam šta da radim…

inteen: Draga čitateljko, nisi u jednostavnoj situaciji. Sviđaju ti se oba dečka i sigurna sam da postoji “za” i “protiv” kod obojice. Svakako nije zgodno da budeš odvojena od nekoga, pogotovo na početku veze. Takve stvari su teške i za ljude koji su dugo zajedno, a kamoli za one koji su se bezmalo tek smuvali. S druge strane, to što ste stalno na telefonu govori o tome da vam je stalo jedno do drugog, trudite se da održite taj kontakt koliko toliko bliskim i imate potrebu i želju da delite ono što vam se dešava u životu.
E sad, što se ovog drugog momka tiče, on ti se takođe svideo i sigurno postoje razlozi za to. Sigurna sam da je kvalitetan i povrh toga imate istoriju, odnosno već dugo ti se dopada, što pojačava emocije koje gajiš prema njemu.
U principu, moraćeš da se odlučiš za jednog jer, kao što i sama primećuješ, nije fer da sediš na dve stolice. Uostalom, pošto te grize savest, na taj način nećeš ni u jednoj vezi moći da uživaš, već ćeš se nervirati i kad se čujes sa dečkom i kada izađes sa ovim drugim.
Kao i uvek, ne možemo mi da ti kažemo šta treba da uradiš, tu odluku moraš da doneseš sama. No, čini mi se i da moraš da je doneseš što pre. Naime, ako nastaviš da se viđaš sa momkom odavde, sve više ćeš se zaljubljivati pa će, kada ti se dečko definitivno doseli, već biti kasno. Isto tako, pitam se koliko će vaša veza biti drugačija, pošto on dođe i da li će ti uopšte odgovarati, jer ste se nekako navikli na daljinu. Bilo kako bilo, treba da se zapitaš prema kome su osećanja snažnija i sa kim bi zapravo želela svakodnevno da se viđas.
Svakako što pre prelomi. Ili odluči da ostaneš sa momkom sa kojim si, a tom drugu objasni situaciju i reci mu da ne možeš da provodiš vreme s njim jer nisi ravnodušna, ali ne želiš da raskineš sa dečkom. Ili okončaj vezu i bez ustezanja gradi taj novi odnos.
Šta god da rešiš, budi uverena da je to najbolja odluka koju si mogla u datom trenutku da doneseš i više nemoj da se preispituješ i dvoumiš. Stavi tačku i potpuno se posveti ili staroj ili novoj vezi i uživaj. Srećno!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website