Svi mi kažu da sam prelepa, ali još nisam imala dečka. U čemu grešim?

0
0
  • Guest postavljeno 31/10/2017 03:58

Ćao! Imam jedan problem… Svi mi govore da sam prelepa I prezgodna… I muva me jako puno njih, ali ja ne želim da se smuvam sa njima, već se meni sviđaju neki likovi koji ne verujem ni da me fermaju kao drugaricu… U stvari možda jedan, ali nebitno. Da li ja negde grešim? Šta nije uredu sa mnom? Inč nisam još uvek imala prvog dečka samo da se zna. A srednja sam… Čoveče… Haha, čak I moje drugarice kojima se desi jednom godišnje da ih neko muva imaju dečka, a ja ne… Ovde nešto ne štima! U pomoć!

inteen: Draga čitateljko, ne znam otkada je postalo obavezno da se ima dečko u srednjoj školi, zato nemoj da paničiš. Sa tobom je apsolutno sve u redu. Sigurna sam da je lep osećaj što te muvaju momci pa se onda, možda i opravdano, čudiš kako to da se tebi nijedan ne dopada. Ne znam zašto je to tako ali imam nekoliko pretpostavki.
Vrlo je moguće da se prosto mimoilazite. Da se jednostavno tebi sviđaju oni koje tí iz nekog razloga ne privlačiš. To se dešava i sigurna sam da će uskoro naići neko sa kojim ćeš deliti uzajamna osećanja.
Možda tim momcima koji ti se sviđaju ne daješ dovoljno do znanja da je tako. Može biti da si pred njima stidljiva, nekako stegnuta, nisi opuštena ni “prava ti”, ili pak odaješ utisak da si nedostupna, pa se zato ni ne usuđuju da priđu. Moguće i da, upravo zato što si zgodna i lepa, mnogi misle da si izvan njihove lige pa nemaju hrabrosti da naprave prvi korak. Ne znam kakvi te momci zanimaju. Ako su ti interesantniji oni skromniji, njihov problem je verovatno to što misle da takva devojka ne bi bila s njima. A samozvani “frajeri” koji ti eventualno priđu nisu po tvojoj meri. Ukoliko je to slučaj, pomoglo bi kada bi bila dostupnija, opuštena, zezala se i stavljala veći akcenat na svoju ličnost, osobine i interesovanja, nego na izgled.
A možda ti zaista nisi spremna za ulazak u vezu pa samu sebe sabotiraš tako što ti se sviđaju momci koji te ne primećuju. Na taj način ne moraš ni sebi, ni drugima da priznaš da zapravo ne želiš ni sa kim da se smuvaš već imaš izgovor da ne uspevaš da se skontaš ni sa kim. Možda grešim ali mi se čini (i iz tvog pitanja između ostalog) da se adolescenti koji nemaju partnera do nekih godina smatraju čudnim, da je to nekako sada pod obavezno, stavlja se veliki pritisak na mlade da nađu nekoga ili se kotiraju kao nepoželjni. Osim toga, izgleda neprihvatljivo ne želeti sve to, odnosno čekati pravi trenutak za ulazak u svet zabavljanja. Kao da nekako moraš da se pravdaš zašto nemaš dečka. Pa evo, i ti tražiš objašnjenje. Ali to je potpuno normalno. Čak i kada dečka aktivno tražiš, potrebno je vreme da naiđe neko ko ti se sviđa, sa kim se kapiraš, lepo slažeš itd. Nije to jednostavan proces i nemoj biti nestrljiva. Ako smatraš da si OK devojka i ne vidiš neki poseban problem u svojim stavovima i ponašanju, sa tobom je sve u redu. Samo se strpi. Neko će već naići. Srećno!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Imam i ja isti problem, citala sam u nekoj knjizi da je normalno da se to desava.Uvek zelimo ono st nemamo,a ono sto mozemo da imamo nije zanimljivo.I mene muva mnogo njih,ali mi se niko ne svidja.Takodje sto ih višem odbijas oni te vise zele,tako da nemoj baliti za ovima drugima.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website