Osećam se manje vrednom zbog onog što me dečko naterao da radim

0
0
  • Guest postavljeno 04/11/2017 00:08

Pre tačno godinu dana bivši momak je izmanipulisao sa mnom (iskoristio je moju ljubav i to što se nismo videli dugo) i napravio je da izgleda spontano, a uopšte nije bilo. Dakle šta se dogodilo, naterao me je na lep način da ga zadovoljavam i to se nažalost dogodilo jer sam glupa. Nisam znala kako se to radi i nakon otprilike minut rekao je da prestanem. Kasnije je on mene krenuo dodirivati dole, mnogo sam ga volela (iako mislim da ne mogu celim srcem da volim s 15 godina) i dopustila sam to. Hteo je da se skinem, jer ga je zanimalo kako vagina izgleda, ali to nisam dozvolila. Mnogo me je sramota što se to dogodilo, jer nisam to želela. Niko ne zna za to i svaki put kad se setim toga (a setim se bar jednom dnevno) počnem da se gadim sama sebe i malo da se tresem. Raskinuli smo dva meseca nakon toga jer je glumio (i to veoma dobro) da me voli, a u stvari je želeo isto što i svi ostali. Jako se loše osećam već godinu dana. Od tada nisam imala dečka i smatram sebe manje vrednom i iskorišćenom kao krpa. Duboko u sebi mislim da svako ko me pogleda zna šta se tad dogodilo i da me niko ne voli i privlačna sam svima samo zato što žele to isto. Ko me god muva, primetim da želi isto što i on. Molim Vas da mi pomognete. 🙁

inteen: Draga čitateljko, jako mi je žao što si imala takvo iskustvo, a pogotovu što ti je bilo prvo. Ali na žalost, veruj mi, takve stvari se dešavaju mnogo češće nego što misliš, pogotovu u tvojim godinama. Ti si jako mlada i neiskusna i devojke tvojih godina su laka “meta”. Ti si to nažalost iskusila iz prve ruke. Ali nemoj da misliš da si jedina koja se oseća manje vrednom, obeleženom i nepoželjnom i znaj da je to tvoj unutrašnji doživljaj koji možeš da promeniš.
Pre svega bih istakla pozitivnu stranu cele situacije – ipak nisi u potpunosti poverovala svom bivšem dečku i nisi mu dozvolila da ode previše daleko. Ako sam dobro razumela iz pitanja, nisi spavala s njim, odnosno nisi mu dozvolila da dobije ono što je hteo i zbog čega se pravio da te voli. Dakle, nema razloga da se osećaš glupom i iskorišćenom jer to nisi. I takođe si imala donekle osećaj da on nije iskren prema tebi i želi samo da te iskoristi, što znači da možeš i u buduće da veruješ tom osećaju, odnosno sebi.
No, čak i da jesi bila iskorišćena, ni to nije kraj sveta, niti treba zauvek da ispaštaš i kaješ se zbog toga. Svi pravimo greške u životu, niko ne uspe da svaku situaciju proceni apsolutno ispravno i kada ne bismo naučili da praštamo sebi, svi bismo živeli u paklu samoosude i samoprezira. Zaista nema potrebe za tim. Ono što jeste važno je da učiš iz svojih grešaka i ne ponavljaš ih.
To bi u tvom slučaju značilo da ne radiš ono što ne želiš ni pod kojim okolnostima. Koliko god da te neko nagovara na nešto, ako to tebi nije OK u datom trenutku, nemoj da pristaješ na to. Pogotovo što očito imaš tu tendenciju da sebi teško praštaš i kasnije se osuđuješ. A ako nešto poželiš, onda nije ni toliko važno ukoliko se kasnije i ispostavi da taj neko nije bio potpuno iskren ili mu je namera bila da te iskoristi, jer si i ti u tom slučaju dobila šta si htela. U narednoj vezi u koju budeš ušla, pusti da se stvari razvijaju polako, da dečko pokaže da mu je stalo do tebe pre nego što odete dalje, a bilo bi dobro i da stekneš dovoljno poverenja u njega, te da možeš sa njim da podeliš sve što te muči.
Budi uverena da ćeš se vremenom sve više opuštati i napustiće te osećaj da svi samo žele da te iskoriste. Apsolutno nije tako. Ali, ti takođe moraš malo sebi da pomogneš oko toga, a to znači da sebi oprostiš to što se dogodilo, shvatiš to kao jednu od milion grešaka u životu, izvučeš pouku iz toga i kreneš dalje. Nemoj da dozvoliš sebi da te savest toliko kažnjava, da se gadiš sama sebi, treseš se itd. Kada se ponovo setiš toga, reci sebi da si se ti u toj situaciji snašla najbolje što si mogla. Da si ga volela i verovala mu, i šta sad, nisi ti kriva što je sve tako ispalo. Postoje mnogi divni ljudi oko tebe i nemoj sve da ih u startu otpišeš samo zato što si imala jedno negativno iskustvo!
I na kraju, niko kome sama ne odlučiš da ispričaš taj događaj ne mora da zna o njemu. Ne piše ti na čelu šta se dogodilo i nema potrebe da misliš da je to očigledno ili da se lako vidi. Kada budeš osetila potrebu ili budeš imala dovoljno poverenja u sledećeg partnera, možda ćeš mu to ispričati. A možda i nećeš. Ali imaj na umu da on to ne može znati, ti nisi ničim obeležena i nemoj tako sebe da doživljavaš!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Treba da zaboravis na to i krenes dalje to je bilo pre godinu dana ali ipak to je lose iskustvo koje ce te pratiti kroz zivot.ima puno kretena kao sto je on ali postoje i oni koji bi te voleli zbog toga sta si a ne samo da te iskoriste za njihove potrebe.kad te neko ,uva ne treba da ga poredis sa njim malo se bolje upoznajte ako to ne prevazidjes tesko ces naci novog decka.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website