Može li dečko pri seksualnom odnosu da oseti da nemam himen?

0
0
  • Guest postavljeno 10/10/2016 22:12

Imam 17 godina i prilikom masturbacije probila sam himen. Postoji dečko koga mnogo volim i želela bih da spavam sa njim. Da li bi on osetio da je himen probijen, jer ni on baš kao ja ni sa kim dosad nije vodio ljubav?

inteeen: Draga devojko, prilikom masturbacije ili stavljanja tampona može doći do probijanja himena, to nije toliko retko. Prvo je pitanje da li si sigurna da si ga probila (da li je bolelo, možda malo krvarilo…) jer može da se desi i da nisi. On ne može baš da primeti imaš li himen ili ne, jer je on različit kod svake devojke, tj.kod nekih se probije lakše, kod nekih teže, kod nekih ima krvi prvi put a kod nekih ne. Takođe, i njemu je isto prvi put, te ne verujem da će znati da prepozna takve finese. U svakom slučaju, mislim da ne može biti siguran da li imaš himen i mislim da ne treba mnogo da brineš oko toga.
Ali ipak razmisli šta ćeš ako te pita! Ako mu se učini da je za prvi put prošao suviše glatko? Hoću da kažem da ukoliko ga voliš i želiš da vodiš ljubav s njim i misliš da si spremna na taj korak, onda možda porazmisli i da mu kažeš istinu. Trebalo bi da ste otvoreni i iskreni jedno prema drugom ako planirate da stupite u intimne odnose, te ne vidim zašto ne biste razgovarali i o ovome. Pa i on masturbira, što ne bi ti? A nezgode te vrste se događaju. No, ako ipak ne želiš da mu kažeš, ako želiš da mastrubaciju zadržiš za sebe kao jedan intimni momenat koji ne bi delila sa drugima, i to je potpuno u redu.
U svakom slučaju, razmisli o svemu i budi sigurna da želiš da spavaš s njim pre nego što to i uradite. Takođe, pazite se, odnosno koristite zaštitu, to što je prvi put uopšte te ne štiti od trudnoće!!!
Pročitaj i: Šta je himen? i Može li ženska osoba da bude rođena bez himena (devičnjaka)?

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website