Dečku i meni pukao je kondom, ali sam odmah uzela pilulu za dan posle

0
0
  • Guest postavljeno 10/11/2017 17:03

Dečko i ja smo imali odnos sa kondomom. Kondom je pukao i on je ejakulirao u meni. Oboje imamo 18 godina. Uzela sam pilulu za dan posle 20 minuta nakon odnosa. Dobijam uglavnom na 28 dana i trebalo bi da dobijem u narednih par dana. Da li je moguće da ću ostati u drugom stanju?

inteen: Draga čitateljko, gotovo da nema bojazni da si u drugom stanju ukoliko si sledila uputstvo sa pakovanja. Moguće da si već dobila menstruaciju, pa više i nisi uplašena i zabrinuta. U svakom slučaju, nadam se da si svesna da je reč o hitnoj kontracepciji koju ne treba koristiti često. Pročitaj naše tekstove Hoće li pilula za dan posle delovati ako sam je popila dan i po nakon odnosa? i Šta mislite o piluli za dan posle?, jer ćeš u njima pronaći dodatne informacije na ovu temu.
Veoma je pohvalno što ti i tvoj momak koristite zaštitu. To znači da ste dobro porazmislili o svemu, porazgovarali i zrelo stupili u seksualne odnose. Nezgode se dešavaju, ali te molim da ubuduće budete pažljiviji. Ne može da škodi ni da odeš kod ginekologa i sa njim popričaš o svim vidovima kontracepcije. Možda se odlučiš i za nešto drugo, osim kondoma. Pošto si seksualno aktivna, ginekološki pregledi bi trebalo da postanu sastavni deo tvoje brige o zdravlju. Piši nam opet, ukoliko budeš imala nekih dilema. Veliki pozdrav!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website