Ne želim dečku direktno da kažem da mi se sviđa, da se ne bi utripovao

0
0
  • Guest postavljeno 11/11/2017 01:31

Ćao, imam 17 godina i sviđa mi se jedan dečko sa kojim se već 8 meseci dopisujem, ali bilo je tu dosta svađa i svega. On je hteo da bude sa mnom pa mu ja tad nisam verovala da hoće stvarno da bude, a sad ja hoću sa njim, međutim on je našao devojku i ja sam sa njim prestala da se dopisujem i rekla mu da smo mi završili. Pošto nije bio dugo sa tom, posle mesec dana mi se javio i rekao kako hoće da se družimo, ja sam luda pristala i sada se mi tako povremeno čujemo, ali sve normalno baš kao drugovi, nismo pričali nista o nama ili tako nesto, a on se meni tako sad sviđa da ja ne znam šta da radim. Možete li mi pomoći da mi kažete kako da mu dam do znanja da hoću da budem sa njim, ali ja ne želim njemu da kažem direktno da hoću da budemo, nego samo da mu dam do znanja. Ako ja direktno kažem, on će tad da se dečko utripuje i ima samo da me zeza jer će znati da ću ja trčati za njim i da mi se sviđa. Hvala unapred.

inteen: Draga čitateljko, igra između tebe i dečka koji ti se sviđa dinamična je, puna promena i prelaza, bogata značenjima. Lepo je što se družite već osam meseci i imala si dovoljno vremena da ga upoznaš iz više različitih uglova. Nisi imala poverenja u početku, ali sada si u dovoljnoj meri izgradila poverenje, te možeš da pređeš u akciju. Vidim da je vaš fazon konstantni flert i neko prepucavanje i nadmudrivanje. Bilo je svađa i svega, kako kažeš, a on je u međuvremenu našao devojku i ostavio je. Pitam se da li je to namerno uradio da bi video kako ćeš ti da reaguješ i ponašaš se. Da li je to uradio da bi te zainteresovao i zaintrigirao? Ti si se naljutila na njega i prekinula si kontakt, a sad si pomalo ljuta na sebe što si dopustila da te opet pridobije i nastavite druženje. Kod tebe postoji jasna ambivalencija, odnosno suprotna osećanja. On te privlači, a u isto vreme te i odbija jer mu ne veruješ u potpunosti i strah te je da mu se prepustiš jer držiš do sebe i zbog nečeg ga ne doživljavaš kao pouzdanog momka. Iskoristi ova osećanja da ga držiš na distanci i ne daješ mu sve što hoće. Dakle, moraćeš da nastaviš da igraš igru i tako mu daš do znanja da bi bila sa njim. Možda bi mogla da se našališ i kažeš mu: “Dođi da ti nešto šapnem”, a onda da ga poljubiš. Načina zaista ima mnogo. Samo treba razmisliti, zatvoriti oči i zamisliti.
Ne znam u kakvim zajedničkim aktivnostima teče vaše druženje, ali poziv na nešto što je više od drugarskog izlaska sa tvoje strane, uopšte nije tako loša ideja. Možda bi bilo dovoljno da ga pozoveš da ide sa tobom na neko mesto, događaj, koji ti je važan, i on to zna, a nikada ga ranije tamo nisi vodila. Mogla bi i da ga povedeš među drage ljude, svoje drugare koje zaista voliš. Možda će sam tada prokljuviti o čemu je reč. Možda će i po tonu tvog glasa pročitati tvoje namere. Preostaje da sama to vidiš, doživiš i u to se uveriš. Možda slušate istu vrstu muzike, iste izvođače, te jedan od zanimjlivih načina, koji sam videla u nekom filmu, može biti i simulacija snimanja muzičkog spota. U filmu drug i drugarica, koji su se sviđali jedno drugom, a do tad su se samo družili, imitiraju nastup benda Roxy Music. Ona je pevačica, a on klavijaturista. Posebno su se doterali za tu priliku. Pustili su omiljenu pesmu, a onda glumili izvođače, to snimali, pa posle gledali. Što je najvažnije, uživali su, a nakon toga stvari su kerenule svojim tokom i ljubavna priča je lagano, poput filma, počela da se odmotava.
Vaša priča može da bude posebna takođe, samo je bitno da pustiš mašti na volju i napraviš plan. Ako se i uobrazi, ti promeni taktiku i šali se na račun toga, na račun njegove prepotencije. Simpatično je kad dobronamerno i kroz humor drugome skrećemo pažnju na njegove mane ili smešne strane. Takođe može da bude simpatično i kada posle prelaženja raznih nivoa druženja i flerta, kao u nekoj igrici, kažemo istinu, otvorimo komunikaciju i obelodanimo dečku da nam se sviđa! Uživaj u igri kao i do sada! Mnogo sreće ti želim.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website