Dečko me molio da mu se vratim, ali više ništa nije kao pre

0
0
  • Guest postavljeno 13/11/2017 23:40

Sa dečkom sam već sedam meseci, mnogo smo vezani jedno za drugo i stvarno se volimo. Kad nam je bilo pet meseci, rekao mi je da mu se sviđa druga devojka i da ne zna da li me voli. Pošto sam raskinula, molio me je da mu se vratim. Sada smo zajedno ali nikako nije kao pre i ne znam šta da radim…

inteen: Draga čitateljko, nije mi baš najjasnije kako ste to vezani i mnogo se volite ako ti je on nakon 7 meseci zabavljanja rekao da mu se sviđa druga devojka i ne zna da li te uopšte voli. Takođe, nisi objasnila koliko je trajao raskid, šta se tada dešavalo, koliko vremena je proteklo otkada ste se pomirili, kao ni na koji način je vaša veza drugačija nego pre. Mnogo je praznina u tvom pismu da bih mogla adekvatno da odgovorim. Dakle, pokušaću da sagledam situaciju na osnovu ovoga što si napisala.
Očigledno je da je on veoma zbunjen. Moguće da mu se dopala druga devojka i nije više bio siguran u svoje emocije prema tebi ali se, kada si ga ostavila, osetio izgubljenim i shvatio da mu nedostaješ. Međutim, ne mora da znači da je i on dalje zaljubljen u tebe, već jednostavno ne zna šta hoće, niti šta da radi. S obzirom na to da mu je jednom pažnju privukla druga, nema garancije da se to neće ponoviti. Možda on čak i ne oseća prema tebi isto što i ti prema njemu. S tim što su se sada, a to je zbog prethodnih dešavanja sasvim razumljivo, sumnje pojavile i u tvojoj glavi i srcu.
Mišljenja sam da bi trebalo da sedneš i porazgovaraš sa njim. Dovoljno dugo ste zajedno da imate otvoren odnos i možete iskreno da pričate. Pitaj ga šta je bilo sve to, da li mu se ta devojka i dalje sviđa, zašto je postupio tako i gaji li i dalje emocije prema tebi i kakve. Reci mu da primećuješ da stvari nisu kao ranije, udaljavate se, te da ti do ne prija, pa bi želela da rešite stvari na ovaj ili onaj način, jer je besmisleno da budete u vezi ako ljubav i povezanost nisu snažne kao pre.
Razgovor je jedini način da razrešiš sve svoje dileme i shvatiš treba li da ostaneš s njim ili kreneš dalje. Ako budeš sedela skršetnih ruku i čekala, samo ćeš izgubiti vreme. Otkrij o čemu je reč, pa zajednički poradite na svom odnosu, ako zaključite da vredi, ili se lepo raziđite. Nadam se da sam pomogla. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website