Šta mislite o mom komplikovanom ljubavnom životu?

0
0
  • Guest postavljeno 15/11/2017 03:04

Ćao Inteen, drugi sam razred gimnazije i do sada nisam imala baš pravu vezu. Prošle školske godine kad sam još bila 1. godina, muvala sam se sa nekim likom koji je tada bio 3. godina (sada je maturant). Misim da smo dovoljno jednom drugom stavili do znanja… Poslao mi je zahtev na Facebook ali se nije javio. Mislim posle je nastavio da me gleda sve diskretnije ali stvarno ne shvatam zašto nije hteo da se javi. Ne bih rekla da je stidjiv, nije delovao uopšte tako… I da, uvek kad bi prošla pored njegovog odeljenja, svi njegovi prijatelji bi gledali u mene i smešili mi se, a njega bi krenuli da guraju. Očigledno da su znali za mene.

I nebitno, posle nekog vremena mene je smorilo samo to gledanje, tako da mi se svideo neki drugi lik koji je isto bio 3. godina (ista škola), on je bio tek čudan ali za njega ne mogu ni da budem sigurna da li sam mu se sviđala jer mi nije poslao zahtev ni na Facebook, ni na Instagram.  I mi smo se tako gledali celu školsku godinu i bili smo par puta u istoj diskoteci i tu me je kao slučajno uhvatio za kukove, dok je prolazio. Kad se završila škola, bila je kao pena-party i kad sam ja ulazila, primetila sam nekog njegovog druga da je odmah, čim me je video, nazvao nekog i gledao u mene dok je pričao. Sigurno je njega nazvao da dođe jer se pojavilo u roku od 5 minuta. Ja sam bila ubeđena da će mi prići tu noć ali ipak nije. Čak je pokušao da me napravi ljubomornom, jer kad sam ja izlazila napolje, on čim me je video, otišao je da se pozdravi sa nekim devojkama iako su one stajale tu sve vreme .. ? smešno..

I na kraju, kad se žurka završila, srela sam ga u centru i malo sam glasnije rekla svom društvu da idemo na bazen da bi i on čuo, i njegova ekipa je išla za nama. Mislim da bi sve bilo super da se neki lik, koji je godinu dana mlađi od mene, nije počeo petljati. Počeo je tiho da izgovara moje ime, pitao je kao u fazonu devojke jel to idete na bazen, oće biti tamo neka pornografija. I u tom trenutku mi se sve smučilo i odmah sam skrenula. Naravno, sve bi bilo drugačije da mu je on nešto rekao ali ne, sve vreme je samo ćutao. Ne znam da li sam dobro odreagovala, ali u tom trenutku sam se stvarno osećala neprijatno i zgroženo. I tek sam tad shvatila koliki je taj dečko debil. Nisam ga tokom leta uopšte srela i nije došao ni na jednu žurku. Na prvi dan škole ja sam ga ignorisala potpuno, kao da nepostoji. A drugarica mi je rekla da se smejao sa nekim njegovim drugom kad me je video i da je prevurnuo očima. Sad ja ne znam da li je to istina pošto moj najbolji drug tvrdi da izmišlja. Ali u svakom slučaju nije ni bitno…

I što je najčudnije od svega onaj prvi lik sa kojim sam se muvala me je zapratio na Instagramu, lajkovao par slika, ali  on se ponaša kad prođem kao da me nema. Bože čemu ovo? Zašto kod mene nikad nema nešto normalo i konkretno? Mislim da je on saznao za ovog drugog šta je bilo, jer je tada sa tim likom bio njegov drug iz odeljenja, tako da verovatno zna. Ali ne znam šta je uopšte imao da sazna jer nikad nije bilo nešto. Nikada nismo ni pričali. Pa ne znam možda zbog toga ima odboj prema meni ali što bi me onda tek sada zapratio na Instgramu. On mi je skroz simpatičan i deluje mi kao sasvim drugačiji lik od ovog drugog. Čak mi se sada i više dopada nego na početku. Ne znam kako da privučem nejegovu pažnju, kako da skontam da li sam mu još uvek simpatična i da ga konačno navedem da mi se javi. Ali sumnjam da ću u tome uspeti kad se nije javio i kad su se emocije najviše osećale. I molim vas da mi ne govorite kako bi onda ja trebala njemu prva da se javim jer se stvarno nikome prva nikad nisam javila, niti to želim. Mislim da su stvarno male šanse da će mi se javiti, a kamoli da ćemo se upoznati, jer nemamo nikakve zajdničke prijatelje i plus on živu u nekom drugom gradu. Ali videćemo šta će vreme pokazati. Ne znam da li vi možete uopšte da mi pomognete ali me znanima vaše celokupno mišljenje o svemu ovome. Ovo je bilo “ukratko” o mom ljubavnom životu . ?
Izvinite na preobimnom teksu ali htela sam da vam ispicam skoro sve do detalja. I hvala u napred na vašem odgovoru. ♥️

inteen: Draga čitateljko, situacija u kojoj se nalaziš uistinu je pomalo komplikovana, no pokušaću da je raspetljam. Prvo da ti kažem da nije nimalo neuobičajeno što u tim godinama nisi imala pravu vezu. Nismo svi isti. Nekome treba više vremena da mu se neko svidi i poželi da se upusti s njim u emotivni odnos, a neko se lakše i brže zaljubljuje. Dakle, nema potrebe da brineš. Nigde ne žuriš.

Što se tih momaka tiče, nijedan mi ne deluje posebno pouzdano. Drugog svakako treba da zaboraviš jer nije vredan tvoje pažnje. On ti nije poslao zahtev ni na Facebook, ni na Instagram i nije učinio ništa specijalno da bi pokazao kako mu se dopadaš. Osim toga, ni ti nisi naročito zainteresovana za njega, tako da više ne treba ni da misliš na njega. Izgleda da je tvoja simpatija u stvari dečko s kojim si se muvala i prošle godine. Ali, i on ti šalje nejasne signale, pa je veoma teško shvatiti šta misli i da li mu se sviđaš. S obzirom na to da ne želiš da napraviš prvi korak, nisam sigurna da ćeš uspeti da razrešiš celu stvar s njim. Pošto se ta priča razvlači toliko dugo i ništa se konkretno nije desilo, ne verujem ni da će on sada, odjednom, skupiti hrabrosti da ti priđe. Moraš, nažalost, na umu imati i mogućnost da on ni ne razmišlja o tebi na način na koji ti razmišljaš o njemu. Niko, osim njega, ne može da zna šta on misli, a jedini način da to saznaš je da uspostaviš kontakt, približiš mu se i počneš s njim da se družiš. Tako bi otkrila da li ste vas dvoje uopšte jedno za drugo. Možda ni on tebi tada više ne bi bio zanimljiv. Međutim, ti nećeš da kreneš u akciju. U tom slučaju, ne preostaje ti ništa drugo nego da čekaš i, kao što i sama kažeš, vreme će pokazati može li tu da bude nešto ili ne.

U međuvremenu, posavetovala bih te da se mnogo ne zamajavaš ni jednim, ni drugim momkom, već da budeš otvorena za nova poznanstva. Sigurna sam da u tvom okruženju postoji još simpatičnih dečaka. Budi spremna da nekom od njih daš šansu. Izlazi sa društvom, druži se, šali, budi ono što jesi i naići će neko s kim ćeš biti na istoj talasnoj dužini, ko će ti se zaista dopasti, a on će ti uzvratiti istom merom. Zaista ima vremena. Mlada si, krećeš se, upoznaješ nove ljude, tako da ćeš u nekom narednom period svakako sresti nekog sa kim ćeš lako moći da komuniciraš. Važno je da odabereš dečka s kojim deliš slična interesovanja, da vam je zajedno zabavno, možete da pričate o svemu i svačemu, jer je to način da se postepeno zbližite i izgradite lepu i kvalitetnu vezu. Budi strpljiva, sve će doći na svoje. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website