Moja drugarica kaže da je biseksualka

0
0
  • Ana postavljeno 29/05/2016 14:02

Imam super najbolju drugaricu. Nerazdvojne smo. Međutim, pre neki dan me je poljubila u usta dok smo bile u kafiću. Bile smo dobro raspoložene. Ne znam da li je zbog toga. Meni je sve to bilo smešno. Onda je ona rekla da je možda biseksualka. Može li to da bude istina?

inteen: Najvažnije je da sada svoju drugaricu ne odbaciš i da pokažeš razumevanje za njenu različitost. Za vaš uzrast prirodno je eksperimentisanje, upoznavanje tela i reakcija. Ukoliko ste se poljubile, to nije ništa strašno. Bitno je da imate svest o tome da li se to desilo usled situacije u kojoj ste se našle, opuštenosti ili stvarne želje. Ukoliko je u pitanju stvarna želja ili zaljubljenost, bilo bi dobro da porazgovarate s nekim starijim ko će imati razumevanja (roditelj, psiholog…). Nažalost, u našem društvu svaka različitost često se doživljava kao opasna, te sledi odbacivanje pa čak i nasilje prema različitima.

U slučaju LGBTIQ populacije situacija je skoro pa dramatična. Ukoliko je tvoja drugarica sigurna u svoju biseksualnost (a to znači da je seksualna orijentacija usmerena ka osobama oba roda, tj. da se emotivno, psihološki i društveno investira u osobe oba roda), podrži je u tome. Ukoliko ti nju voliš samo kao drugaricu, jasno joj to stavi do znanja, uz razumevanje i uvažavanje. Verujem da će te ona razumeti, a vaše prijateljstvo se učvrstiti. Isto tako, može biti da i ona samo eksperimentiše, preispituje se, te da je to faza koja će vrlo brzo proći.

Piše: Suzana Krstić, psihoterapeut

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website