Da li je moguće da sam trudna ako je dečko svršio van mene, ali smo potom opet imali seks?

0
0
  • Guest postavljeno 17/11/2017 15:47

Da li je moguće da ostanem trudna ako moj momak nije svršio u meni već van, nakon toga nije mokrio već se samo obrisao i nastavili smo dalje. Posle toga nije uopšte svršio i prestali smo. Da li je moguće da se nalazio neki spermatozoid u mokraćnom kanalu?

inteen: Draga tinejdžerko, naravno da je moguće. Nezaštićen seks nikako nije opcija. Molila bih te da se sa dečkom dogovoriš oko vida kontracepcije koji ćete koristiti i da se toga pridržavate. Kondom je odličan izbor jer, osim trudnoće, štiti i od polno prenosivih bolesti. Pošto si već seksualno aktivna, savetujem ti i da posetiš ginekologa i sa njim se posavetuješ o svemu.
S obzirom na to da smo već pisali na tu temu više puta, kako bi ti neke stvari bile jasnije, možeš pročitati i naše članke: Da li je prekid snošaja pouzdana metoda zaštite od trudnoće?, Da li svi muškarci proizvode presemenu tečnost?, Kako da kažem dečku da tokom seksa koristi zaštitu? i Jel’ mogu ostati u drugom stanju ako imam odnos bez zaštite i dečko ejakulira van mene?.
Kada partneri odluče da imaju intimne odnose, trebalo bi da su bliski, vole se i poštuju. A ukoliko je tako, onda bi trebalo i da vode računa jedno o drugom i ne dovode ni sebe, ni osobu sa kojom su u rizik. Ti i tvoj dečko se ne ponašate tako. U ovom trenutku je važno da stvari shvatite ozbiljno, jer neželjena trudnoća nije nešto sa čim treba da se suočavate u tom uzrastu. Ukoliko si u panici, možeš uraditi test za utvrđivanje trudnoće. Nakon toga, znaćeš na čemu si i nećeš više razbijati glavu. Bude li te još nešto mučilo, tu smo. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Pitanje?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website