Da li je OK što bih želela da spavam sa dečkom, iako mi je samo 16?

0
0
  • Guest postavljeno 18/11/2017 22:16

Imam 16 godina i u vezi sam sa dečkom već pola godine koji je stariji od mene 2. Mnogo ga volim, stalo mi je i verujem mu, jako mi je prijatno sa njim jer se prema meni ponaša kako niko, nikad nije i pričam otvoreno sa njim o svemu. Da li je okej što bih volela da spavam sa njim, iako imam samo 16 godina?

inteen: Draga čitateljko, izgleda kao da zaista imaš divan odnos sa dečkom, tako da ti samo preostaje da dobro razmisliš kako bi donela odluku o jednoj tako ozbiljnoj stvari. Niko tako nešto ne može odlučiti umesto tebe. Da bi spavala sa momkom, treba pre svega da si apsolutno spremna na taj korak i da pored sebe imaš osobu koju voliš, koja ti uzvraća istom merom, poštuje te i ceni.
Čini se da tvoj momak ispunjava te uslove, ali je moguće da treba još malo da sačekaš. S obzirom na to da postavljaš ovo pitanje, možda ne bi bilo loše da daš sebi vremena da budeš sasvim sigurna. Nigde ne žuriš. Idite polako, korak po korak, pa će postepeno i intimni odnosi doći na red. Ne podleži pritiscima okoline, pa ni dečka, već sledi svoj tempo i sve će biti u redu. Osetićeš kad dođe trenutak za to, ne brini. Kako se ne bih ponavljala, molim te da pročitaš naše tekstove: Više puta sam pokušala da imam prvi seks sa dečkom, ali postoji problem, Kad je neko emocionalno i psihički spreman da ima seksualni odnos? i Da li je prvi seks bolan?.
Bilo bi dobro da o svemu porazgovaraš sa mamom, tetkom ili nekom starijom osobom od poverenja kako bi dobila dodatne informacije na tu temu. A takođe se raspitaj o raznim metodama kontracepcije i dogovori sa dečkom koji vid zaštite ćete korisiti kada za to dođe momenat. Srećno.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Jos malo punim 17 godina i nisam nevina,sa deckom sa kojim sam izgubila nevinost sam raskinula ali idalje me privlaci decko sa kojim sam bila pre njega,i sada imam priliku da imam odnos sa njim i jako to zelim ali imam odredjenu dozu straha.Sa njim bih imala sex kombinaciju na duze vreme a pritom da nemam nikog osim njega i on osim mene,pa me zanima vase misljenje o tome i neki savet kako sa se opustim i da ne razmisljam o strahu?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website