Nakon naše veze, moj bivši dečko se oženio

0
0
  • Daniela postavljeno 19/11/2017 02:38

Zdravo, imam problem ili makar mislim da je to problem, ne mogu da zaboravim jednog dečka.. Znali smo se od ranije ali nismo nikada nešto posebno pričali, ali jednog dana me je on pozvao da izađemo. Našli smo se i on je dvaput pokušao da me poljubi a ja sam ga oba puta odbila. Inače, ja imam 15 god, a on 20. U jednom trenutku, dok smo se gledali, odjednom su njegove usne bile na mojim.. Nije mi bilo svejedno, to je bio moj prvi poljubac, a on je kroz to prošao odavno. On je jako problematičan, kocka se, čak i bude s nekim devojkama samo zbog para, ali ja sam sve to znala i pristala na to.b Bili smo nedelju dana zajedno i onda su moji roditelji saznali i potom sam ga morala ostaviti, iako to nije bila moja volja. Posle svega, videli smo se tri dana nakon raskida, slučajno, i normalno smo se pozdravili. Pitao je šta ima novo i kako sam, a ja nisam mogla izdržati da ga gledam tako i samo sam mu rekla da žurim i otišla da lijem suze. Nedelju dana kasnije, pozvao me je njegov brat i rekao da se on oženio, ja nisam mogla da verujem. Evo prošlo je već 5 nedelja od toga, on živi srećno sa svojom ženom, a ja lijem suze svaki dan i ređam jedinice u školi jer se zbog toga ne mogu skoncentrisati na učenje. Treba mi pomoć, kako da ga zaboravim ?

inteen: Draga čitateljko, nažalost nisi ni prva, ni poslednja koja se zaljubila u očigledno lošu osobu i pati za njom. Evo jedne slične priče, pogledaj tekst Depresivna sam i stalno plačem zbog raskida sa dečkom. Kao što sam i toj drugoj devojci rekla, ti se nisi zaljubila u njega jer ga ne poznaješ. Takođe, oklevala si da se poljubiš s njim, što znači da nisi baš luda za njim i da ti je, na nekom nivou, bilo jasno da je to poptpuno pogrešno. Kažeš da nisi svojom voljom raskinula s njim, već su te roditelji naterali. Opet, čim si pristala da uradiš ono što ti roditelji kažu, donekle znači da znaš da su u pravu i bolje je tako. O tome kakva je on osoba nema potrebe ni da se govori. Jasno ti je da je paralelno, dok je bio s tobom u nazovi vezi, bio i sa tom devojkom koja mu je postala žena. I sama znaš da se kocka i traži partnerke zbog para. Zato nemoj da misliš da on sada živi srećno sa svojom ženom, dok ti liješ suze. Ona je daleko od srećne, ako je u braku sa takvim čovekom. A ni on nije srećan, čim ima potrebu za takvim ponašanjem.
Sve u svemu, jako je dobro što si se izvukla iz te situacije. I nadam se da će ti ovo biti nauk da se ubuduće ne petljaš sa takvim problematičnim likovima. Samo još da prestaneš da patiš. Ta tuga, kao što smo već više puta rekli, polako prođe s protokom vremena. Međutim, kako bi pomogla sebi i ubrzala taj proces, bitno je da ne dozvoliš sebi da previše maštaš o tome kako bi ti bilo divno da si ostala s njim, ili kako je on dobar i sjajan, ili kako je sada u srećnom braku, ili kako je njegovoj ženi lepo sa njim. Treba da znaš da ništa od toga nije istina. On je osoba koja iskorišćava devojke, vara ih i ne poštuje, tebe je na silu poljubio, iako nisi htela, najverovatnije će uskoro završiti u kockarskim dugovima i svakako te ne zaslužuje.
Dakle, kada te preplave te misli i maštanja, prekini ih tako što ćeš se setiti realne situacije i reći sebi kako je sve to apsolutno nemoguće. Takođe, pokušaj da se okupiraš stvarima koje voliš da radiš. Nateraj se da izlaziš, družiš se, ideš na treninge, pričaj o njemu sa ljudima jer ćeš tako 100 puta čuti koliko je loš za tebe i onda ćeš to uvideti i sama. Pokušaj da učiš sa drugaricama, one će te naterati da se koncentrišeš i neće misli moći toliko da ti lutaju. Pričaj i sa roditeljima o tome. S obzirom na to da već znaju da si bila s njim, sigurno ti dodatno mogu pojasniti zašto su insistirali da raskinete. Mislim da ćeš se na kraju složiti sa njima. Znam da nije lako jer je prva osoba sa kojom si se poljubila, ali nemoj tome da pridaješ toliki značaj. Jako si mlada, uskoro će naići momci koji će biti mnogo vredniji tvoje pažnje i sa njima ćeš moći da budeš u kvalitetnoj vezi. Pokušaj da ne trošiš suze na nekog ko to ničim ne zaslužuje. I budi uvek svesna svojih kvaliteta, nemoj da dozvoljavaš lošim ljudima, čak ni da ti se približe. Nisu vredni toga. Pozdrav!

Pipe: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website