Da li i kako da kažem dečku da prilikom seksa nisam doživela orgazam?

0
0
  • Guest postavljeno 19/11/2017 19:48

Da li je normalno da doživim orgazam dok se samozadovoljavam, a ne dok vodim ljubav sa dečkom? I kada me pita da li sam doživela vrhunac kako da mu kažem da nisam? Da li je normalno da dok vodimo ljubav imam osećaj da mi se ide u wc, a dok se samozadovoljavam, nemam uvek taj osećaj? Šta taj osećaj znači?

inteen: Draga čitateljko, duže smo sami sa sobom nego bilo sa kim drugim, pa nam je često lakše da doživimo orgazam pri samozadovoljavanju nego kada smo sa dečkom. Da bi se doživeo vrhunac, potrebno je mnogo faktora, ali najvažniji među njima je stanje opuštenosti i poverenja među partnerima. Ne treba zapostaviti ni fiziologiju, odnosno odmorno stanje organizma idealno za seks, zatim prijatno okruženje, a ni umeće partnera: telesno i ono psihološko, sa akcentom na dobroj komunikaciji. Tvoj partner ne može znati šta ti prija, ako mu ne kažeš. Ukoliko sa njim ne doživiš orgazam, dobro bi bilo da mu to i kažeš, pa da zajedno isplanirate sledeću seksualnu avanturu. Kada su partneri bliski i imaju osećaj da se dobro poznaju, onda su i relaksiraniji tokom seksa. Zapitaj se šta bi te sve učinilo opuštenijom. Možda je potrebno da produbite komunikaciju, izlazite više i više delite osećanja da bi se ti osetila lagodnije sa njim.
Sa partnerom možeš doživeti dve vrste orgazma, jedan je klitorisni i sličan je orgazmu koji doživljavaš kada si sama jer podrazumeva stimulaciju klitorisa. Drugi je vaginalni koji pretpostavlja stimulaciju G tačke. Ona se nalazi na prednjoj strani vagine bliže stomaku, na oko 4-6 cm od ulaza. Ovalnog je oblika, malo je hrapava i ima ogroman potencijal da pruži zadovoljstvo, a presudna je za dostizanje vaginalnog orgazma. Važno je napomenuti da svakoj ženi može više da prija jedan od ova dva orgazma, te znaj da je u redu ako doživiš samo jedan od njih.
Što se tiče osećaja da ti se piški tokom seksa, on je normalna pojava. Penetracija (prodiranje penisa) vrši jak pritisak na bešiku, koja je smeštena odmah iza vagine. Ako u njoj ima makar malo tečnosti, zbog tog pritiska ćeš imati utisak da ti se piški. Određene poze mogu da pojačaju taj osećaj. Ponekad osećaj da moraš u WC nema nikakve veze sa bešikom. Adekvatna stimulacija G tačke može da stvara osećaj da ćeš doživeti orgazam, što može biti praćeno i osećajem da ti se piški. Ukoliko često imaš potrebu za odlaskom u toalet usred seksa, najbolje bi bilo da nuždu obaviš neposredno pre nego što krene akcija, pa da možeš da se opustiš i prepustiš uživanju. Srdačan pozdrav!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website