Jedan dečko mi je privukao pažnju, ali još mislim na bivšeg

0
0
  • Daniela postavljeno 25/11/2017 10:17

Zdravo inteen. Obraćam vam se zbog problema koji trenutno imam. Naime pre 3 meseca me je ostavio dečko, ali smo nastavili da se viđamo i ljubimo narednih mesec dana. Nakon toga smo prekinuli kontakt. Sreli smo se par puta i nešto malo dopisivali. Koliko vidim on je nastavio dalje. Što se tiče mene, do skoro sam stalno vraćala film kako nam je bilo i šta sam pogrešno uradila i mislila sam stalno o njemu. Sada je situacija malo bolja, i dalje mislim o njemu ali u manjoj meri. Često uhvatim sebe da sam tužna i mislim da je to pravi uzrok. U vezi nam je bilo stvarno lepo, ali najviše me povređuje to što je on tako lako nastavio dalje. Meni je počeo da privlači pažnju drugi dečko, ali se plašim da bilo šta počnem sa njim. Da li treba da probam sa njim? Kako otkloniti ovaj osećaj? Inače sam uvek važila za srećnu i pozitivnu osobu i uvek sam sama donosila odluke. Nadam se da me razumete, hvala unapred.

inteen: Draga čitateljko, treba da zaboraviš bivšeg dečka i nastaviš napred, bez osvrtanja. I sama kažeš da ti je sada bolje, a to je dokaz da vreme čini svoje. Treba samo da se potrudiš da što manje misliš na njega. Izlazi, druži se, radi sve ono što ti pričinjava zadovoljstvo i raduje te. Kada ti on padne na pamet, brže bolje učini nešto što će ti u potpunosti zaokupiti pažnju: pozovi drugaricu, pusti na kompu svoju omiljenu seriju ili film, odvali muziku, izađi iz kuće…
Verovatno znaš da nakon raskida nije trebalo da nastaviš da se viđaš i ljubiš s njim. Na taj način samo si odložila trenutak koji je bio neminovan: konačan prekid kontakta. A samim tim si produžila i period tuge i žaljenja za svim lepim stvarima koje si proživela sa njim. U suprotnom bi možda već bila na kraju tog procesa. No, šta je tu je. Preostaje ti samo da stisneš zube i nastaviš dalje. Prirodno je to što te povređuje pomisao da je on lako preboleo rastanak. Međutim, ti zaista ne možeš da znaš da li je tako. Moguće da je to samo slika koju on ostavlja u javnosti. Ali, to ne treba da te interesuje i nije nešto oko čeka treba da razbijaš glavu. Najvažnije je da shvatiš da je kraj i staviš tačku na tu priču.
Odlično je što ti je pažnju privukao drugi momak. Nemoj da se upuštaš ni u šta sa njim dok ne raščistiš sama sa sobom. Ipak, možeš da prihvatiš njegov poziv za izlazak ili sama predložiš neku aktivnost, provodiš vreme sa njim, družiš se i upoznaješ ga. Tako ćeš uvideti da li ti se uistinu sviđa. Ukoliko ti bude prijatno s njim i bude ti se dopao još više, prestaćeš da misliš na bivšeg i u tom slučaju treba da mu daš šansu.
Nisi napisala koliko je trajala tvoja prethodna veza i da li ti je on bio prvi dečko, ali svakako imaj na umu da ćeš ga se i kasnije ponekad setiti jer vam je bilo lepo (posebno ako pre njega nisi imala vezu). On će postati lepa uspomena i to je sasvim normalno. Ali te ta sećanja više neće boleti kao sada.
Dakle, da sumiram, svaki put kad ti bivši padne na pamet, potrudi se da uradiš nešto čime ćeš ga izbaciti iz glave, misli pozitivno, ugađaj sebi i počni da se viđaš sa tim drugim momkom kako bi shvatila želiš li da budeš sa njim. Ne donosi odluke na brzinu i ne radi ništa zbog čega ćeš se kajati. Pusti vreme da učini svoje. Budi strpljiva i uskoro ćeš ponovo biti ona stara. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

If you’re reading this, you’re all set, parerdn!

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website