Ne znam kako da se postavim prema dečku koji mi se sviđa

0
0
  • Guest postavljeno 25/11/2017 22:10

Sviđa mi se jedan dečko. On me je do skoro zezao i imitirao na svakakve načine. Stalno bi mi se smeškao. Tako sam se zaljubila u njega. A pre toga su nas zezali da smo zaljubljeni jedno u drugo jer smo se 24/7 družili. Meni je sad postalo sumnjivo. Počeo je da se baš druži sa jednom drugaricom i postala sam ljubomorna bukvalno. Na časovima me često gleda i onako se baš slatko nasmeje. Posle nekog vremena me je ta drugarica pitala ko mi se sviđa, bez ikakvog razloga, dok me je druga drugarica pitala jel’ se meni stvarno on sviđa. Bff mi je rekla da je možda on njih nagovorio da me pitaju, s obzirom da uopšte ne pokazujem da mi se sviđa jer ne želim da me zezaju opet za njega i isto smo odeljenje. Pre par dana smo se zajedno vraćali kući sami. Otpratio me je do zgrade bukvalno. Pričali smo o svačemu i rekao mi je nešto što niko do sad ne zna. Želeo je isključivo na da prolazim kroz neka skroz zaboravljena mesta gde niko ne prolazi. Izgledalo je kao da pokušava nešto da mi kaže ali ne sme. Ne znam šta znači sve ovo. Nadam se da ste me razumeli. Recite mi kako da protumačim sve ovo jer nemam kome da se obratim, a bff mi i ne pomaže baš toliko. Hvala unapred <3

inteen: Draga čitateljko, iz tvog pisma se čini da ste vas dvoje dosta bliski. Nisi sve baš najbolje objasnila, posebno je nejasan kraj posta, ali ću pokušati da ti odgovorim. S obzirom na to da ste se ranije družili 24/7, kako kažeš, izgleda da ti i taj dečko imate već izgrađen odnos. On očigledno gaji posebna osećanja prema tebi, ali je teško zaključiti da li su ona prijateljska ili tu postoji nešto više. Moguće da je i on sam zbunjen. U istom ste odeljenju, viđate se svakodnevno, prisni ste, a na osnovu svega što si napisala, ima se utisak da on pokušava dodatno da ti privuče pažnju. To što ti je ispričao neke stvari koje nikom nije znak je velikog poverenja, ali to može da bude i zato što te smatra dobrom drugaricom. Niko osim njega ne može da zna šta on misli o tebi i želi li vezu sa tobom.
Savetujem ti da mu predložiš da tokom velikog odmora odete sami da kupite nešto za užinu. Možeš i da ga pozoveš da negde izađete nakon škole, možda da popijete sok ili da prošetate. Takođe možeš predložiti odlazak u bioskop. Ti ga svakako bolje poznaješ od mene i znaš koja su njegova iteresovanja, pa shodno tome smisli i neke zajedničke aktivnosti. Ako se već toliko družite, to ne bi trebalo da bude toliko čudno. A krouz te izleske i neobavezno ćaskanje možeš provaliti mnoge stvari, pre svega da li mu se neko dopada. Lagano možeš iščačkati da li mu je i na koji način stalo do tebe. To ćeš lako videti po tome da li će prihvatiti tvoje pozive, a zatim i po njegovim reakcijama i postupcima.
Drugi i, po mom mišljenju, najbolji način je da iskreno porazgovarate. Mogla bi da mu kažeš da si pomislila na to kako bi bilo kada biste vas dvoje bili zajedno. Možda čak i da mu otkriješ da tebi ta pomisao nije ni najmanje neprijatna. I da čuješ šta on ima da kaže na to. Jedino tako ćeš sa sigurnošću znati na čemu si. Ukoliko je nezainteresovan, nećeš više biti u dilemi i moći ćeš da usmeriš pažnju na druge dečake i sretneš nekog sa kim ćeš deliti iste emocije. Ili ćete, ako pokaže da mu se sviđaš i želi da bude s tobom, moći da započnete lepu vezu, jer se dobro poznajete i već ste podelili mnoge stvari jedno s drugim. Neko od vas dvoje će morati da krene u akciju. Misliš li da se on previše plaši, to ćeš morati da budeš ti. Najgore je kad ne znaš na čemu si. Zato se reši svih nedoumica i kreni dalje. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website