Tokom seksa ne mogu da prepoznam trenutak kada doživim orgazam

0
0
  • Guest postavljeno 26/11/2017 00:45

Pozdrav, imala sam već dva puta seks sa dečkom, ali i pre toga smo imali intimnije odnose. Par puta mi je rekao da mu kažem kad sam svršila, ali nisam sigurna da li umem da prepoznam taj momenat. Samo jednom sam bila sigurna da sam doživela orgazam a posle nikad nisam sigurna da li je to to. Imate li neki savet kako da odredim? Hvala <3

inteen: Draga čitateljko, pisali smo već o ovoj temi pa pogledaj naš članak Na koje načine žena može da doživi orgazam i kakav je to osećaj? . U principu nemam šta više da kažem o tome jer je orgazam, ipak, kod različitih ljudi različit, odnosno manje ili više očigledan, manje ili više intenzivan i teško je znati kakav je tvoj.
No, s obzirom na to da si ga ti već doživela, trebalo da bi da umeš ponovo da ga prepoznaš. Možda ti je teško upravo zbog toga što si pod pritiskom da moraš da ga prepoznaš i kažeš dečku da si ga doživela, pa se nekako previše stegneš u očekivanju i ne možeš dovoljno da se opustiš. Mislim da bi pomoglo kada bi rekla momku da te ne pritiska, već da bi i on trebalo da skonta kada svršiš, iako mu to ne kažeš. A kada budeš sasvim opuštena, verovatno će i orgazam biti intenzivniji i ako se sasvim prepustiš, sigurno ćete oboje znati kada se to dogodi. Pozdrav i sve najbolje!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website