Identično pitanje

0
0
  • Guest postavljeno 26/11/2017 20:36

Imam 16 godina i za 2 meseca ću 17. Sa dečkom sam dugo u vezi. Pre 3 nedelje smo imali odnos bez zaštite. Kad je osetio da će svršiti, sklonio je. Verujem mu, ali se i dalje malo bojim. Da li je moguće da sam trudna? I ako nisam povraćala i nemam znakove trudnoće.

inteen: Draga čitateljko, pitanja slična tvom najčešća su na inteen sajtu, što znači da smo na tu temu pisali nebrojeno puta. Svaki NEZAŠTIĆEN SEKS daje mogućnost da devojka ostane u drugom stanju, pa NIKADA ne treba da bude opcija. Prekid snošaja je jedna od najstarijih metoda zaštite, ali je sasvim nepouzdana i nikako se ne preporučuje, jer i presemena tečnost, koja se oslobađa tokom seksualnog odnosa kod većine muškaraca, najčešće sadrži spermatozoide.
Vas dvoje ste veoma mladi i neiskusni tako da su greške daleko verovatnije nego kod starijih i iskusnijih partnera koji takođe ne treba da rizikuju. Savetujemo ti da porazgovaraš sa dečkom i s njim se dogovoriš o vidu zaštite koji ćete koristiti. Preporučujemo kondom jer on je najsigurnija zaštita od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti. Takođe, ne bi bilo loše da posetiš ginekologa (Ovo ti niko nije rekao o prvoj poseti ginekologu) i sa njim porazgovaraš o svemu što te interesuje vezano za intimne odnose i dodatno se posavetuješ kako bi sačuvala zdravlje i bila bezbedna.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website