Pri prvom seksu skoro sam zaplakala od bola

0
0
  • Guest postavljeno 22/12/2017 01:26

Sa dečakom sam već godinu i po i odlučili smo da vodimo ljubav, meni bi bio prvi put. Imam poverenja u njega i volim ga, naravno i on mene! Ali ja nisam spremna. I kada smo se u jednom trenutku opustili i prepustili, hteli smo da pokušamo. Nakon što je on stavio prezervativ i krenuo, ja sam se uplašila i rekla mu da stane! On nije. Skupljala sam noge, a on je rekao da će onda još više da me boli. Bolelo je mnogo i stao je tek kada je video po mom izrazu lica da ću zaplakati. Ali i on je imao bolan izraz lica! Valjda zato što mene boli. Krvarila sam. Bilo je mnogo “usko”. Ali sad se plašim da li će svaki sledeći put tako da boli ili će se vremenom bol smanjivati?

inteen: Draga čitateljko, nisi rekla koliko ti je godina, ali to i nije bitno za ono što ću ti reći. Jer, bez obzira na to imaš li 16 ili 19, ti očigledno nisi spremna da imaš seksualne odnose i zato nikako ne treba ni da žuriš sa tim. Tvoj dečko to mora da razume. Ukoliko te voli i ceni, on mora da sluša šta mu govoriš i poštuje tvoje želje.
Povrh toga, nedopustivo je to što nije stao kada si mu ti to rekla i jasno mu dala do znanja da ti ne prija to što radi (skupljala si noge, na licu ti se videlo da te boli). Pa zar je trebalo skoro da zaplačeš da bi se on zaustavio? Moraš da znaš da NE znači NE i da ti u svakom trenutku imaš pravo da se predomisliš, čak i nakon toga što si rekla da želiš da spavaš s njim i rešila da pokušate. Taj njegov postupak je veoma loš i ne sme nikada više da se ponovi. A ti bi sada trebalo dobro da razmisliš šta i kako dalje, kao i da se preispitaš da li je on zaista taj koji zavređuje da sa njim izgubiš nevinost i nastaviš da imaš seks. U tome ti može pomoći naš tekst Kako da znamo da je baš taj dečko ili devojka prava osoba za prvi seks?. Potom treba ozbiljno da porazgovaraš sa momkom i sve to mu objasniš. Isto tako, trebalo bi da mu priznaš da bi najviše volela da sačekate još neko vreme i da se stvari odvijaju postepeno, kada i kako tebi bude odgovaralo.
Da bi mogla da imaš seks sa njim, trebalo bi da produbite svoju intimnost, postepeno ulazite u to, mazite se, ljubite i opuštate do momenta dok ti ne budeš sasvim spremna. A on mora da osluškuje tvoje želje i sledi tvoj tempo. Nemoj da prenagljuješ. I to što te je toliko bolelo može biti posledica upravo tvoje nespremnosti, odnosno činjenice da si bila stegnuta i u grču. Dakle, da si se stvarno prepustila i opustila, bol bi najverovatnije bio manji. Naravno, to je individualna stvar i o tome smo dosta puta pisali. Neke devojke imaju slično iskustvo kao ti, ali ima i onih koje uopšte ne boli. Tako je i što se tiče krvarenja, kod nekih je ono obilno, dok kod drugih nema ni kapi krvi. Možeš pročitati naše članke Da li je prvi seks bolan? i Da li je u redu što mi prvi seks nije bio mnogo bolan i nije bilo krvi?, pa će ti biti jasnije o čemu pričam.
Naravno, to će se vremenom promeniti. Zato nemoj da brineš. Seks je, kao što smo već pisali, vođenje ljubavi i trebalo bi da bude kruna svake veze i da i jednom i drugom partneru pruži užitak i još više ih zbliži. Za tebe, za sada, to nije tako, zbog toga nemoj da se forsiraš. Prvi seks treba da ti ostane u lepom sećanju, jer je to preduslov da ubuduće uživaš u njemu, a ne da strepiš svaki sledeći put kada bude trebalo da imaš intimne odnose. Zaključak je, dakle, da se čuvaš, misliš na sebe i ne dozvoliš nikome, pa ni svom momku da te nagovara na nešto što te u ovom času plaši. Polako, nema razloga za žurbu. Sama sebi si najvažnija i to mu stavi do znanja. On mora to da prihvati, razume te i podrži. U suprotnom nije vredan toga da budeš sa njim. Srećno i sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website