Pomirila sam se sa dečkom, ali ne znam da li da mu verujem

0
0
  • Guest postavljeno 06/01/2018 15:57

Zdravo, ponovo sam sa dečkom sa kojim sam bila prošle godine. Prošle godine sam bila zaljubljena u njega i mnogo sam ga volela, teško mi je pao raskid i trebalo mi je dugo vremena da ga prebolim. Međutim, uspela sam! Mnogo mi je drago zbog toga. Za Novu godinu je zvao mene i neke moje drugarice kod njega, otišle smo i on mi je tačno u 00:00 čestitao Novu godinu i poljubio me je, tog trenutka sam osetila nešto opet, ponovo prema njemu. Sada smo zajedno, on me je pre varao, ali sada mi je rekao da me stvarno voli i stavio je našu sliku na Instagram. Da li da mu verujem? Kako da znam da li je iskren ili ne? I da li treba da mu pružim šansu? On ima 18, a ja 17 godina. Srećni Novogodišnji i Božićni praznici.

inteen: Draga čitateljko, hvala na čestitkama. Novogodišnji praznici su poseban period u godini, jer su ljudi ushićeni i u očekivanju nečeg nesvakidašnjeg i drugačijeg. Nije retkost ni da tada postanu manje kritični i uđu u kontradiktornosti sami sa sobom. Šta znači preboleti nekoga? Najčešće to znači da jednostavno ne želiš da se vidiš, niti čuješ sa tom osobom. Uz to, znači i da si uvidela njegove mane, shvatila da su ti njegovi nedostaci neprihvatljivi i ne uklapaju se u tvoj sistem vrednosti. Njegovi prijatelji te ne zanimaju, a bol posle raskida te učini jačom, te si spremna za nova upoznavanja i veze, kao i za prepoznavanje onoga što nije valjalo i izbegavanje toga u budućnosti. Da li je to kod tebe slučaj?
Varanje u vezi tebi je neprihvatljivo. Ipak se nadaš da će se tvoj dečko promeniti i očekuješ da ti neko sa strane kaže kako da prepoznaš njegovu iskrenost, odnosno neiskrenost. Pitaš da li da mu daš novu šansu. A meni se čini da si sama odgovorila na to pitanje ušavši ponovo u vezu sa njim. Da li je to efekat Nove godine? Nisi rekla ni koliko je vremena prošlo od vašeg prvog raskida, niti koliko ste dugo bili zajedno. No, svakako mislim da bi bilo dobro da probaš još jednom da razmisliš o svemu. Promisli zašto ste raskinuli i čime si bila nezadovoljna, kao i o tome koliko si vremena sada spremna da mu daš i koje kriterijume bi morao da ispuni da bi opravdao tvoje poverenje. Ne zadovoljavaj se malim i ne dozvoli da on vodi igru. Ponekada donesemo ishitrene odluke jer nas ponese trenutak, a nekada je to što se desi tačno ono što smo iščekivali i čemu smo se nadali.
Nikako ne smeš da dopustiš da taj dečko pomisli da može da manipuliše tobom i da ćeš ti igrati onako kako on svira. Ako hoćeš da opet budete u vezi, moraš ti da postaviš pravila. Pokušaj čitavu stvar da posmatraš sa distance, kao vežbu, jer sve što u odnosu sa njim naučiš, ma kakvu odluku donela, svakako će ti poslužiti za neke buduće situacije. Mnogo sreće ti želim u novoj godini. Lep pozdrav.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Veruj mi nisi ga prebolela cim si opet s njim. Ubedjivala si sebe da ne osecas vise nista prema njemu ali ustvari si samo cekala takav neki dogadjaj da bi mogla da vidis da li jos uvek nesto osecas, nisam za to da se oprastaju prevare ali ako ga volis i ako osecas nesto vise od obicne hemije prema njemu daj mu jos jednu sansu. Ne mozes da znas da li je iskren ili ne on to mora da ti pokaze i dokaze jer veza nije veza bez poverenja i vernosti. Ako mislis da ti veza prodje u tome dok strahujes da li ce da te prevari ili ne nemoj ni da pokusavas jer mucis samu sebe.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website