Čim mi neki dečko pokloni malo pažnje, postanem opsednuta njime

0
0
  • Guest postavljeno 14/01/2018 21:50

Ja sam jako zaljubljive prirode. I čim mi neki lep dobar ili zgodan dečko pruži bar malo pažnje ja o njemu razmišljam, gledam njegove slike i slično, i sutradan ako nemamo kontakta, totalno zaboravim na njega. I ne znam da li je to problem ili ne? Na primer, šta vama znači kada momak vas gleda i osmehuje se, meni takav pogled ostane i glavi i uvek se nasmejem kad se setim i čini me srećnom što privučem pažnju nekome. Takođe sam postala opsednuta dečkom kog moj drug želi da mi nabaci, a samo smo se upoznali, danas da se nismo čuli ja bih zaboravila na tog dečka. Ne znam ali malo tako neke sitnice probude sreću u meni ali i potrebu da imam kontakt sa njima i onda ne znam da li je to problem? Šta da radim?

inteen: Draga tinejdžerko, normalno je da želiš da znaš više i produbiš odnos sa nekim ko ti se dopao. Takođe je normalno da ti se, kada nemaš dečka ili partnera, sviđa nekolicina njih. Onaj od tih kandidata koji uspe da te zainteresuje, može postati i nešto više od pukog sviđanja. Ne vidim kao preterani problem to što zaboravljaš neke od tih momaka. Ti saznaš osnovne stvari o njima preko interneta, ali ako se ništa novo ne desi i ne ostvari ili se ne nastavi kontakt uživo, logično je da ćeš na neko vreme izgubiti interesovanje. Kontakte treba osvežiti da bi nastavili da budu zanimljivi. Nema pravila. Nekada se mladić trudi više oko devojke, nekada ona oko njega. Važno je samo da postoji kontinuitet u komunikaciji. Nekada ne možeš da čekaš da momak sve uradi, već moraš i ti da reaguješ i daš mu do znanja da si zainteresovana. To možeš izvesti tako što ćeš mu tu i tamo napisati neku porukicu, javiti se, pitati ga ili predložiti nešto. Bitno je komunicirati. Ovo sve pod uslovom da te neko interesuje, sviđa ti se ili si ga na neki način upoznala.
Sa druge strane, smatram da protivurečnosti mogu da prave problem. Kažeš da si opsednuta dečkom sa kojim te je drug upoznao, a onda da bi zaboravila na njega da se niste čuli. Ko je koga zvao i da li uvek dečko zove tebe ili se desi da i ti pozoveš njega kada se muvate? Možeš li da se setiš koliko je bilo situacija u kojima ti se neki momak prvi javio? Da li je tako stalno? Najlakše je zaboraviti jer tada ne postoji nikakva opasnost i mogućnost da ne uspemo u nečemu i zbog nečega nam bude teško. Kada se trudimo da opsesiju prevedemo u realnost i bolje upoznamo dečka koji nam se sviđa, počinjemo sa njim češće da komuniciramo. Svaka muško-ženska komunikacija je korisna jer iz nje mnogo može da se nauči. Može da se desi da od toga ne bude ništa, ali svakako će nam to što smo bili preduzimljivi pomoći nadalje, pošto to iskustvo možemo dobro da upotrebimo sa nekim novim. Mnogo sreće i uspeha ti želim. Pozdrav!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Ja sam bukvalno ista , mozda smo neki davno izgubljeni blizanci?;’)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website