Da li je u redu što sam odmah nakon raskida nastavila dalje?

0
0
  • Guest postavljeno 17/01/2018 11:47

Zdravo inteen, pre svega želim da vam se zahvalim jer ste mi mnogo pomogli sa svim mojim problemima……❤
Početkom prošle nedelje sam raskinula sa dečkom, ali dok sam još bila sa njim, ja sam se dogovarala da izađem sa nekim drugim dečkom jer sam znala da ćemo raskinuti čim se vidimo. I u početku mi je bilo žao što raskidamo ali se kasnije poneo kao kreten i rekao je svašta i sada me uopšte ne zanima… Dakle, imam 2 pitanja. Da li se to što sam uradila računa kao prevara i da li je u redu što sam tako brzo nastavila dalje… Mislim sa ovim drugim dečkom??? Hvala vam u napreed! Super ste!

inteen: Draga čitateljko, nisi opisala svoj odnos sa bivšim dečkom, ne znam koliko dugo ste bili zajedno, koliko su vaša osećanja bila ozbiljna, kakva vam je bila veza… Ne znam čak ni koliko vam je godina. U tom smislu, malo je teže donositi zaključke o celoj situaciji. U svakom slučaju, s obzirom na to da si već bila rešila da raskineš sa njim i to učinila prvom prilikom kada si ga videla, odmah nakon što si donela tu odluku, dogovor za viđanje sa drugim momkom ne bih nazvala prevarom. No, pitanje je kako je do tog dogovora došlo. Nije te on (ili ti njega) tek tako pozvao da izađete. Mora da je tome prethodilo nešto. Očigledno ste se jedno drugom dopali, možda ste se dopisivalai preko društvenih mreža ili komunicirali na neki drugi način. Pitanje je, dakle, kada i kako je sve to među vama počelo da se odvija. S obzirom na to da si bila u vezi, moglo bi se reći da si jedno vreme ipak sedela na dve stolice. No, verujem da ti se taj drugi momak ne bi ni svideo da je sa bivšim sve štimalo. Čini se da si vrlo brzo raščistila stvari u svojoj glavi i iskreno rekla svom momku da više ne želiš da budeš sa njim.
E sad, pošto nisi napisala ni šta podrazumevaš pod tim da se on poneo kao kreten, nemam šta mnogo da kažem ni na tu temu. Ne znam koliko je to što je uradio loše, ali njegovi postupci mogu biti i rezultat toga što si ga povredila. Naravno, to nije neko naročito opravdanje, ali treba i to da imaš na umu. Zaista imam malo podataka kojima mogu da baratam, pa ni o tome ne mogu da donosim sud. Međutim, važno je da ti sagledaš stvari iz svih uglova. Onda, jednog dana, ako on dođe sebi i poželi da ti se izvini, te da ostanete u dobrim odnosima, iako ste krenuli svako svojim putem, možda uzmeš u obzir i tu mogućnost.
I na kraju, to što si tako brzo nastavila dalje, tvoj je izbor. Istina, ponekad je dobro da nakon raskida udahnemo, pauizramo od veza i posvetimo se sebi. Ali, tebi se naprosto tako namestilo. Zainteresovao te je drugi mladić. Iako mislim da je OK da daš šansu tom novom odnosu, ono što takođe možeš da uradiš jeste da malo zakočiš. U redu je što ti se on dopada. Ne možeš protiv svojih emocija, ali možeš da usporiš. Druži se sa njim, razgovarajte, izlazite, upoznajte se. Nigde ti se ne žuri. Ne uleći odmah u vezu. Daj i sebi i njemu vremena da vidite kakva je budućnost vašeg odnosa. Postepeno ćete se zbližavati, pa ćete zajedničkim snagama shvatiti ima li tu materijala za romantičnu ljubav ili ćete možda ipak ostati samo drugari. Čuvaj se i ne prenagljuj. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website