Osećam se krivom jer sam dečka ostavila preko poruke

0
0
  • Guest postavljeno 30/01/2018 04:42

Osećam se pomalo tužno imam grižu savest. Ostavila sam dečka pre mesec dana, bili smo u vezi 7 meseci, bilo nam je lepo u nekim situacijam. Mi smo bili totalno različiti i ja nisam mogla više da izdržim i shvatim njegovo ponašanje. Odrasli smo u drugačijoj sredini i neki njegovi postupci koji su njemu bili normalni mene su izluđivali. Ostavila sam ga zato što znam da neće biti bolje i da se neće promeniti i da naša veza nije imala budućnost i da bi nastavak te veze bilo samo gubljenje vremena. Ostavila sam ga preko poruke jer u tom trenutku nismo bili u istom gradu i na tu moju poruku da ga ostavljam on je odgovorio sa važi i poljupcem. Ali je sutradan poslao jednu poruku, pa drugu i ja sam svaku sinovala. E sad, da bi mi bilo lakše ja sam ga izbrisala sa Fejsa i sa Instagrama. On je nastavio da šalje poruke i ja sam svaku sinovala jer sam htela da mu dam do znanja da je kraj. Otpratio me je sa Instagrama pre neki dan i mislim da mi neće više pisati. On je sad u mom rodnom gradu i biće tu duže vreme. Šta da radim kad ga sretnem na ulici? Osećam se malo kao govno jer sam ga na takav način ostavila. Krivo mi je ali sad ništa i ne mogu da uradim. Kako da se oslobodim griže savesti i kako da prestanem da mislim da sam kriva i ako nisam jer je ta veza išla nadole i ja sam stavila tačku na to. Hvala unapred. <3

inteen: Draga čitateljko, veze se, pa i one relativno dobre, nažalost ponekad raspadaju. Ljudi se rastanu iz raznih razloga, čak i kada se vole. A pogotovo kada je jasno da nisu kompatibilni, veza nema budućnost itd. S tog aspekta ti si zrelo i ispravno postupila jer je stvarno glupo da oboje trošite vreme na nešto što očito ne vodi nikuda. Ovako oboje imate priliku da upoznate nekoga ko će vam zaista odgovarati i sa kim ćete imati bolju i perspektivniju vezu.
Međutim, koji god da su razlozi raskida i koliko god da se potrudimo da budemo fer, jedna strana je uvek ostavljena i time više povređena, oseća se izdano i napušteno. Na sve to, raskinula si na ružan način. Jasno je da je bilo mnogo lakše i bezbolnije da mu napišeš poruku i ne budeš tu da vidiš njegovu reakciju ili pokušaj da te ubedi da ostanete zajedno. Ipak, nakon 7 meseci veze OK je da porazgovaraš sa njim i objasniš mu zašto misliš da vaš odnos nema budućnost. Zato je razumljivo što te grize savest jer mu na neki način nisi dala reč, nisi saslušala šta on ima da kaže. Ti si presekla i to je u redu, mora neko, ali je korektno da barem čuješ njegovo viđenje stvari. Ne znam koliko si mu u toj poruci izložila zašto raskidate, ali i ako jesi, možda mu nije sve sasvim jasno. A ukoliko nisi, onda si ga ostavila potpuno zbunjenog i biće mu teže da to preboli. Uvek je lakše obraditi stvari koje su jasne. Ako ostanu nedoumice, po glavi nam se mota hiljadu i jedan odgovor na pitanja koja su ostala neodgovorena i teško je nastaviti dalje.
No, vi ste mladi, niste bili u braku (mada 7 meseci nije malo) i sve ćete to prevazići. U tom smislu nemoj preterano da brineš kako će njemu biti, jer će, nakon nekog vremena, i on biti OK. Ali ako želiš da ispadneš fer i smiriš svoju savest, možda bi dobra ideja bila da ga pozoveš da se vidite i lepo mu kažeš zbog čega si rešila da se rastaneš od njega. Znam da je to teži put, ispravni postupci najčešće i jesu teži, ali ćeš tako biti čista pred sobom, moći ćete da ostanete u koliko-toliko dobrim odnosima i nećeš strepeti od njega svaki put kada dođe u tvoj grad. Dakle, obezbedićeš sebi mir i spokoj. Ali naravno odluka je na tebi. Međutim, ako to ne rasčistite, verujem da će slučajan susret na ulici biti dosta neprijatan.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website