Zaljubljena sam u dečka moje najbolje drugarice

0
0
  • Guest postavljeno 01/02/2018 11:29

Zaljubljena sam u dečka moje najbolje drugarice kog ona previše voli. Pokušavam da ga zaboravim i da ubedim sebe da mi se ne sviđa ali svaki put kad ga vidim osetim nešto. Ona ne zna za to jer ne želim da je zauvek izgubim. Šta da radim?  ?

inteen: Draga čitateljko, sama si dala odgovor na postavljeno pitanje: ne želiš da kažeš svojoj BFF za to što osećaš, jer ne želiš da je izgubiš zauvek. Dakle, ukoliko ti je cilj da sačuvaš prijateljstvo, njenog dečka moraš izbaciti iz glave. Ta veza je nemoguća, ona ga voli previše, a verovatno i on nju, čim su zajedno. Čak i da nije reč o tvojoj najboljoj drugarici, ne bi trebalo da se petljaš u nečiju vezu. Taj dečko je zauzet. Međutim, on će za tebe biti zabranjen i onda kada njih dvoje raskinu. To je otežavajuća okolnost i znači da vaš odnos nema apsolutno nikakvu perspektivu.
Moraš se potruditi da ne misliš o njemu. Kad ti padne na pamet, skreni misli na nešto drugo, pusti muziku koju voliš, neki dobar film, izađi iz kuće, pozovi nekog da pričate itd. Trudi se maksimalno da ga ne viđaš i ne srećeš, izbegavaj mesta gde se on kreće. Ako te ta drugarica pozove da izađete svo troje zajedno, smisli neki izgovor i odbij poziv. Možeš reći da će njima dvoma sigurno biti lepše bez tebe ili da treba nešto da pomogneš mami, ideš u posetu baki, ili porodičnim prijateljima… Nema ti druge nego da smanjiš situacije u kojima ćeš provoditi vreme sa njim. Ukoliko uistinu shvatiš i prihvatiš činjenicu da ne možeš i ne treba da budeš sa njim i rešiš da ga zaboraviš, što ga ređe budeš viđala, to će ti biti lakše da obuzdaš svoja osećanja. Kasnije, kad se izlečiš od te zaljubljenosti, možeš opet ponekad da se družiš sa njima, ali umereno i bez podgrevanja emocija.
Nisi rekla da li i on pokazuje neke simpatije prema tebi. Iz posta se čini da su one jednostrane, tako da bi tvoje priznanje samo upropastilo prijateljstvo. Izgubila bi nešto vredno, a ne bi ništa dobila. Porazmisli koliko ti je ta drugarica važna i koliko bi je povredilo da sazna istinu. Stavi se u njenu kožu. Može pomoći i da više izlaziš, počneš da se krećeš u nekom novom društvu i daš sebi šansu da upoznaš nekog drugog momka koji bi bio vredan tvoje pažnje i postepeno zaokupirao tvoje misli. Ako zaista želiš da ti ona i dalje bude BFF, moraš da se izboriš sa tom zaljubljenošću. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website