Da li je u redu da dečku nakon kratke veze dozvolim da me dira tamo dole?

0
0
  • Guest postavljeno 04/02/2018 17:32

Dobar dan. Imam 18 godina. Sa dečkom sam nešto više od mesec dana. Imala sam par veza pre njega ali ova je na neki način drugačija i bolja nego bilo koja pre. Nevina sam i nijednom dečku nisam do sada dala priliku da ide daleko kao ovom. Imam beskonačno poverenje u njega, ali moram da Vas pitam za mišljenje. Da li mislite da je normalno da posle ovoliko vremena ja njemu dozvolim da me dira preko odeće tamo dole? Nije napadan i nije insistirao na tome, krenuo je malim koracima ali ja se nisam bunila. Unapred hvala na odgovoru.

inteen: Draga čitateljko, više puta smo govorili da je, kada je reč o partnerskim odnosima, sve individualno. Ukoliko se sa tim momkom osećaš prijatno i opušteno i u tom trenutku si poželela da te dodiruje, onda je to sasvim u redu. Naravno, sve je stvar tvoje odluke, ali posavetovala bih te da sa seksualnim odnosima malo sačekaš. Mesec dana nije dugo, a ti si još nevina. Dakle, veoma je važno da se taj prvi put odigra sa pravom osobom i u pravo vreme. Nastavi da produbljuješ vezu sa svojim momkom i biće ti jasno kada budeš spremna na taj korak. Osim toga, na osnovu njegovog ponašanja, zaključićeš i da li je on taj.
Ne podleži tuđim pritiscima, pa ni dečkovom nagovaranju (ako ga bude bilo), već sledi svoj tempo. Najbitnije je da slušaš sebe. S obzirom na to da si se čuvala do sad, znači da seks ozbiljno shvataš, što je ispravno razmišljanje. Nije ti padalo na pamet da to uradiš tek tako. Moguće da si sad spremnija da ideš dalje sa partnerom, pa si zato sadašnjem momku to i dozvolila. No, seks je i vođenje ljubavi, kruna romantične veze, zbog čega ne bi bilo loše da dozvoliš da se emocije među vama razviju, kako biste prešli na sledeći nivo. Osim privlačnosti, za uspeh jedne veze bitne su i bliskost, poštovanje, uvažavanje mišljenja druge osobe. Razmenjujete nežnosti, ljubite se i mazite, pa ćeš videti koliko ti sve to godi i da li želiš sasvim da mu se prepustiš. Razgovaraj sa njim. Nadam se da on zna da još nisi spavala ni sa kim i svestan je toga da treba da bude strpljiv i rukovodi se tvojim željama. Ne brini se. U redu je da radite sve u čemu oboje uživate. Ako se desi da ti nešto zasmeta i bude ti nelagodno, to moraš odmah i da kažeš, a on mora to da poštuje. Nastavi da postupaš po svom osećaju, kao i do sad, i sve će biti OK. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website