Stid me je da upoznam drugarice mog momka

0
0
  • Guest postavljeno 07/02/2018 03:09

Imam dečka koji je tri godine stariji od mene, a ja imam 16 godina. I meni je glupo da upoznam njegove nove drugarice koje je skoro upoznao i ne znam da li bi to bilo u redu? Mi smo 11 meseci zajedno i volimo se stvarno. Stvarno mi je glupo da ja njih upoznam jer ne zelim da se namećem a i one su 2 godine starije od mene iako bih volela da znam s kim se on druzi, jer se pomalo i brinem. Da li bih trebala da ih upoznam? A ja sam mnogo stidljiva. I da, moj dečko nema ništa protiv toga da nas upozna. Inače, najbolji ste. ?

inteen: Draga čitateljko, nema ništa loše u tome da upoznaš njegove drugarice i normalno je da želiš da znaš s kim se on viđa. Što se tiče razlike u godinama, to je ono o čemu dosta govorimo i ističemo da u vašem uzrastu to nije malo. Međutim, ukoliko želite da budete zajedno, trebalo bi da se družite i sa njegovim i sa tvojim društvom. Naravno, treba ponekad i da imate vreme samo za sebe.
Ne znam da li si ti devojka koja nam je pisala da je ljubomorna kada njen dečko izlazi sa drugaricama, ali mi ove dve situacije deluju veoma slično. Ne treba da se stidiš. Dečko te podržava i želi da te povede sa sobom, tako da u tome ne vidim nikakav problem. Skupi petlju i pođi sa njim. Prethodno, eventualno, možeš porazmisliti o čemu bi mogla da pričaš. Pitaj ga šta zna o njima, treniraju li nešto, kakvu muziku slušaju, koje filmove gledaju itd. Tako možeš pripremiti neka pitanja koja mogu biti mamac (da tako kažem) za zanimljiv razgovor. Verujem da ćete pronaći i neke rasterećujuće teme (šminka, moda, izlasci, fitness…). One su samo devojke, isto kao i ti, a tvom momku je u redu da im pokaže da ste vas dvoje zajedno. To je lepo i pohvalno, pa zaista nema razloga za strah i nelagodu. Veruj u sebe i svoje kvalitete, budi prirodna i sve će biti u redu.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website