Želim da imam dečka, ali mi ne uspeva

0
0
  • Guest postavljeno 09/02/2018 01:28

Ćao, ovako imam 17 godina i ne znam kako ovo da smatram problemom ili ne. Do sada sam imala par momaka ali je to sve bilo na nešto kratko, tipa veče, par dana… Trenutno imam veliku potrebu za dečkom, da me neko voli, mazi, grli jednostavno je to ono što mi nedostaje, svakog dana sam tužna zbog toga, polako mi i samopouzdanje nestaje, ali meni ne ide da pronađem dečka, ne znam gde grešim, kako sve drugarice lako nađu. Ovo sve zvuči jako glupo ali jednostavno ne mogu više ovako, hvala unapred na odgovoru. 🙂

inteen: Draga tinejdžerko, kada imaš dobru volju za pronalaženje dečka smatra se da si već na pola puta do cilja. Imaš određeno iskustvo sa momcima i bila si u nekim vrstama kratke veze i sad ti treba neko na duže vreme.
Kada ti se neko dopadne, a sigurna sam da ima i više mladića koji ti privlače pažnju, a dostupni su, najbolje bi bilo da stupiš u akciju. Najvažnije je da iskreiraš vreme koje ćeš sa tom osobom provoditi, počev od prvih sastanaka, pa i posle kada već krenete da odlazite jedno kod drugog. Zajedničke aktivnosti i kvalitetno provođenje vremena su ono što pravi razliku, pored fizičkog ispoljavanja privlačnosti i ljubavi koje priželjkuješ. Dakle, za romantičnu ljubav bitna je strast i fizičko ispoljavanje emocija, ali su još važnije bliskost i nežnost, a one se grade kroz upoznavanje i druženje. Zato su zajedničke aktivnosti i zajednička interesovanja nešto što je lepak u vezi.
Da li si ti neko ko ima veliko društvo i voliš da budeš u ekipi ili imaš nekoliko dobrih drugarica i orijentisan si na svoj misaoni svet? Da li bi želela dečka koji bi ti bio sličan ili ne? Ovo su pitanja na koje treba da tražiš odgovor. Vaše sličnosti i razlike mogu da postanu vaše snage ili slabosti, ali ih najpre treba utvrditi. Dakle, utvrditi po čemu ste slični, a po čemu se razlikujete. A to ne može bez druženja.
Pored ovoga, mislim da je važno da razmeniš iskustva sa drugaricama koje imaju momke, jer od njih možeš nešto da naučiš, kao i one od tebe. Kada si sa pravim ljudima iskrena i otvorena, postavljaš prava pitanja, možeš i te kako da napreduješ i imaš koristi.
Probaj da se opustiš i vežbaš komunikaciju sa oba pola, naročito sa mladićima koji ti se zbog nečega dopadaju i sigurna sam da uspeh neće izostati. Srećno.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Isto godiste, slican problem samo drugi pol :/ 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website