Šta da radim, zaljubljena sam u dečka koji je 96. godište, a ja sam 02?

0
0
  • Guest postavljeno 11/02/2018 01:25

Zdravo imam problem. Zaljubljena sam u dečka koji je 96. god, ja sam 02, skoro godinu dana, pričali smo nekoliko puta o nama, pokušala sam da mu nekako stavim do znanja da je on jedini koji mi je toliko značio i ne znam da li me razume ili ne, samo znam da je mnogo tvrdoglav. Kao što sam već rekla, puno puta smo pričali o nama, ali bi on uvek rekao kako je prevelika razlika u godinama. On nema konačnu odluku, mislim rekao mi je da bi bilo najbolje da nađem nekog drugog dečka i ja sam pokušavala jako dugo da ga zaboravim, prestala sam da izlazim da ga ne bih viđala i poslednji put sam ga srela u noćnom klubu i stalno se motao oko mene. Ja sam uradila već ono kao što mi je i rekao, našla sam drugog dečka, ali kako da vam kažem da ne bih dužila puno o njemu, on ujedno i želi i ne želi da bude sa mnom. Mislim ja ga razumem očigledno mu je problem velika razlika u godinama, ipak 6 godina nije malo, a i on je punoletan ja ne, on je verovatno dosta iskusan, a ja mlada i neiskusna. Ali zar ne mislite da bi, ako se on već drži tog njegovog stava da ne želi da bude sa mnom zbog velike razlike u godinama, trebalo da me ostavi da mogu da ga zaboravim? A on to ne radi, ne pomaže mi nikako, samo mi znači sve više i više, već duže vreme kada ga vidim negde okrenem glavu, pričam sa društvom, uvek sam nasmejana i uglavnom se trudim da ga što manje primećujem, jednostavno izbegavam mesta na kojima je on. Međutim, koliko se ja trudim da nekako, kako da kažem pobegnem od njega, on mi se više približava, stalno se mota oko mene, jednom u klubu me je uhvatio za ruku kao slučajno i držao malo duže, stalno prolazi pored mene onako dodirivajući me, i ako je imao dovoljn mesta da prođe… Mislim ne znam da li previše fantaziram ili šta već, ali on stvarno preteruje… Ono sve uopšte nije slučajno, slučajnost se može desiti jednom-dvaput, a on to radi konstantno. I što ga više kuliram i stavljam do znanja da me više ne zanima i da sam nastavila dalje, njega izgleda privlači odbijanje ili šta već. Dok sam ja jurila za njim, stalno je pričao o tim godinama i izbegavao mesta na kojima sam ja bila, a sada je obrnuto… Ne znam šta da mislim…

inteen: Draga čitateljko, mnogo puta smo pisali na temu razlike u godinama i istakli da je u vašem uzrastu i 2-3 godine mnogo, a kamoli 6. Ne mogu da kažem da su takve veze apsolutno nemoguće, ali su teško ostvarive i pre svega bi bilo nepotrebno da ulaziš u odnos koji bi te naterao da preskočiš neke divne etape u svom životu. Ti tek treba da prođeš kroz bezazlene flertove, zaljubljivanja, neopterećujuće, tinejdžerske veze koje ne zahtevaju veliku odgovornost, brineš o školi i ocenama, izlaziš sa drugarima… Taj momak je, kao što si i sama rekla, punoletan, on ne mora da polaže računa roditeljima o svakom svom koraku, traži dozvolu da ostane duže napolju, moguće je da živi sam, svakako studira ili radi. Isto tako, na dnevni red bi vrlo brzo došao i seks. On bi mogao da bude strpljiv, ali ne i da čeka doveka. A zašto bi ti žurila da odrasteš i ne iskusiš neke stvari koje ti sleduju? Posavetovala bih da uživaš u tinejdžerkom period i zaista budeš tinejdžerka jer to i jesi.
Takođe bi bilo dobro da sedneš i porazgovaraš sa njim. Njemu je prijala tvoja pažnja, iako zna da ne treba i ne može da bude sa tobom. I pošto je primetio da ti nastojiš da ga preboliš, ne želi te pažnje da se odrekne, ali to nije fer s njegove strane i ti to treba i da mu predočiš. Reci mu da si shvatila da ne treba da budete zajedno i da se trudiš da se pomiriš sa tim, ali da ti on svojim ponašanjem nikako ne olakšava. Zamoli ga da ti da prostora i dozvoli da ti se svidi neko drugi, a ne koristi to što si slaba na njega i praktično te mami.
Moraš biti jaka i nastaviti sa taktikom koju već primenjuješ: izbegavaj mesta na koja on izlazi, druži se sa svojim vršnjacima, ako ga sretneš uljudno se javi, ali se distanciraj od njega, otvori se za mogućnost da ti se dopadne neki novi momak i onda mu daj šansu da te osvoji. Iz tvog posta se vidi da si razumela suštinu problema i znaš šta treba da radiš i zašto, samo u tome još treba da istraješ. Nema ti druge. Ne dozvoli da se on poigrava tobom. Ti si mlada i sklona idealizaciji i, da se tako izrazim, slepom i bezrezervnom zaljubljivanju, a on je kroz tu fazu odavno prošao. Budi pametna i čuvaj sebe. Kako ne bih ponavljala ono o čemu smo već govorili, molim te da pročitaš naše tekstove: Šta da radim, imam 14 godina a muva me dečko od 20? i Da li je u redu da voliš nekog preterano starijeg od sebe?. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Bukvalno isti problem , on 96 ja 03……nmg da ga izbacim iz glave…..

  • You must to post comments
0
0

Ljudi, vi ste klinke! Ne kazem u smislu “Ne znate vi nista!”, nego veruj mi da ne mogu da vas vide na nacin na koji vi zelite. Jedino da budu sa vama na jedno vece, a to verovatno ne zelite. Znam da je tesko ali uspecete, a i ko zna sta ce biti za par godina, ali sada je prevelika razlika. Vi ste 8 razred-1. srednje, a oni treca godina faksa. Koliko god ste zrele, u potpuno drugim zivotnim fazama ste. Srecno! 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website