Želim da nađem dečka na ekskurziji

0
0
  • Guest postavljeno 06/11/2016 19:04

Imam 16 godina i za par dana idem na ekskurziju. Nisam imala dečka, ali čini mi se da je ova ekskurzija pravo vreme za to. Sa mnom ide i drugarica koja se druži sa dosta njih, pa sam mislila da tako nađem nekog. Kako da nekim momcima priđem? Šta mislite o tome? Inače mi se sviđa jedan dečko, ali nemam šanse kod njega.

inteen: Draga naša čitateljko, slažem se da je ekskurzija dobra prilika da se upoznaš ili započneš vezu sa dečkom koji ti se sviđa. Mada, i prvi poljubac je veoma bitan, i najbolje bi bilo da ga iskusiš sa nekim do koga ti je stalo. Bilo bi mi u redu i da se tek onako poljubiš sa nekim, ukoliko to nikad nisi radila. Ali da ti se bar malo dopada. No, ti govoriš o tome da na ekskurziji želiš da nađeš dečka kao da ideš, recimo, u šoping. Ne razumem kojim bi momcima i zašto prilazila ako ti se niko od njih ne sviđa. U slučaju da imaš simpatiju, ne bi trebalo da bude problem da napraviš prvi korak, tj. da priđeš tom dečku i pokušaš da uspostaviš kontakt. O tome smo pisali već više puta. Međutim, kako kažeš, ti bi da priđeš „nekom“, dakle – bilo kome, a s druge strane apsolutno isključuješ mogućnost da se približiš onome ko ti se dopada. E sad, pošto nisi objasnila zašto nemaš šanse kod njega, ne znam koje su prepreke za to. Ja bih u svakom slučaju prvenstveno pokušala da osvojim momka u koga sam zaljubljena. Ostali me sigurno ne bi ni zanimali.
Naravno, nije loše da se preko te drugarice upoznaš sa vršnjacima i družiš sa njima. U tvojim godinama sasvim je prirodno da imaš veliko društvo, izlaziš, zabavljaš se… Isto tako, možda te neko od tih momaka zaintrigira. To bi bio dobar osnov za vezu koja će se kasnije razviti. Ali nikako ne treba da budeš sa nekim samo da bi rekla kako imaš momka. Potpuno je nebitno da li ga tvoje drugarice imaju, šta o tome misle, šta ti govore i sugerišu. Treba da razmišljaš svojom glavom i budeš sa nekim prema kome gajiš emocije. Nema potrebe da žuriš. Sigurno ćeš sresti dečka koji će te zainteresovati i pritom uzvratiti istom merom. Kao što sam rekla, nisi pojasnila zašto odustaješ od sadašnje simpatije, ali ako je ta veza zaista neostvariva, sačekaj da se pojavi neko drugi zbog koga će ti srce brže zakucati. Tada neće biti bitno da li će on prići tebi ili ti njemu. Već ćete nekako naći način da se upozate i zbližite. I onda ćeš imati pravog dečka, sve ostalo nema mnogo smisla. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website