I dalje mislim na momka koji se pre 6 meseci odselio u inostranstvo

0
0
  • Guest postavljeno 21/02/2018 00:55

Ćao inteen, već sam vam pisala ranije, bilo je o momku koji se odselio u inostranstvo a sviđa mi se. Evo ga i link Želim da uspostavim kontakt sa dečkom koji je otišao u inostranstvo. Od tada je prošlo oko 6 meseci i još uvek stalno o njemu mislim. Ne znam šta više da radim, možda ja više jednostavno nisam normalna. Pokušala sam i da gledam oko sebe i druge momke ali ne vredi…

inteen: Draga tinejdžerko, verujem ti kad kažeš da misliš na tog dečka i zaista ti se dopao. Lepo je kada sanjarimo i maštamo o nekome ko nam se sviđa i sa kim smo nešto imali. Međutim, još je lepše kada to uspemo i da ostvarimo. Ne znam koliko ste vas dvoje u kontaktu, ništa nam o tome ne pišeš, ali opsednutost nekim bez realizacije u realnosti ne vodi ničemu. Zato bi bilo dobro da bar probaš sa njim da napraviš neki plan o viđanju kada on dođe ovde. Da li će dolaziti bar na leto? Da li je otišao u inostranstvo sam, da završava školu ili sa roditeljima?
Druga opcija, ne znam koliko verovatna, je da ti posetiš mesto u kome je on sada. Ali, nisi rekla ništa o vašem odnosu. Da li se dopisujete i kako sve to izgleda? Da li ta komunikacija među vama teče glatko i zabavno vam je? Koje se teme vrte? Osećaš li neke iskrice? Postoji li uopšte šansa da otputuješ kod njega, ili bi takvo razmišljanje bilo na nivou zaluđivanja?
Ono što želim da ti kažem je da možeš da maštaš o njemu i praviš neizvodive planove, jer veza na daljinu nije nešto što je lako održivo. Pogotvo što nisi napisala da li ti on uzvraća osećanja i kakav je njegov stav po pitanju svega ovoga. U svakom slučaju, dobro bi bilo da nađeš nekoga ko ti je dostupan. Probaj da se nateraš na komunikaciju sa mladićima koji su ti simpatični ili su zainteresovani za tebe. Možda se neko od njih pokaže kao pravi džek pot. Da bi ti se neko dopao, najpre treba da ga upoznaš, a i da mu se otvoriš, treba da se družite, viđate se, razgovarate o svemu i svačemu.
Mnogo je bolje za nas kada sa nekim možemo da uspostavimo kontakt na duži period i tu osobu sagledamo realno: sa svim njenim vrlinama i manama. Tada možemo da shvatimo i da li nam odgovara ili ne. U suprotnom, sve ostaje na nivou pretpostavki od kojih je neke u kratkom vremenskom periodu moguće potvrditi, dok potvrđivanje drugih nažalost nikada ne dođe na red.
Živeti u fantaziji može da bude zavodljivo ali je i vrlo bolno. Probaj koliko toliko da iživiš taj odnos, ako je moguće, preko mreža, Skypea, telefona, kroz razmenu slika, tema i drugih sadržaja. No, istovremeno gledaj i da ovde sa nekim drugim gradiš realniju vezu. Znaš kako kažu, od viška glava ne boli. Ti si još veoma mlada i sada učiš o
muško-ženskim odnosima, te shvati to kao uvežbavanje komunikacije sa suprotnim polom, a sve u cilju ostvarenja dobre i kvalitetne veze sa gospodinom Pravim u budućnosti. Ko će to biti, na tebi je da otkriješ. U međuvremenu, istraživanje relacija sa drugima može da ti koristi, obogati te i pomogne ti da bolje upoznaš sebe. Mnogo sreće i uspeha ti želim. Lep pozdrav.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website