Identično pitanje

0
0
  • Guest postavljeno 22/02/2018 15:08

Zdravo inteen! Imam 15 godina (za nepunih 4 meseca punim 16), moj dečko ima 18 godina. Mi bismo hteli imati seks. Pa bih volela Vaše mišljenje. Da li je okej imati odnos sa nepunih 16 godina? Da li može da dođe do nekog poremećaja, ili nešto što je loše? Za zaštitu znamo i koristićemo, naravno. Samo me je zanimalo da li je to okej u tim godinama da imam želju za tim i da stupim u seksualni odnos. Srdačan pozdrav!

inteen: Draga čitateljko, mislim da nema potrebe da žuriš. Veoma si mlada i ima vremena za sve. Osim toga, nisi dala nikakve podatke o vašoj vezi, koliko ste zajedno, da li ste izgradili blizak odnos, razgovarate li o svemu, jeste li pretresli temu seksa ili ste samo došli do zaključka da to želite… Naravno, jasno je da on želi jer je moguće i da je već imao seks, ali ti se zapitaj da li si zaista spremna na taj korak.
U svakom slučaju, niko ti ne može reći da li to da uradiš ili ne. Odluka je isključivo na tebi, ali imaj na umu da, koliko god da je neko zreo, ako je premlad, to može biti šok. Ukoliko ti to iskustvo ne bude prijatno, kajaćeš se i kasnije će ti biti teže da se prepustiš i uživaš. Kako smo mnogo puta pisali o tome, molim te da pročitaš naše članke Volim dečka i verujem mu, ali se plašim seksa, Da li su godine odlučujući faktor u donošenju odluke o gubljenju nevinosti?, Da li je OK što bih želela da spavam sa dečkom, iako mi je samo 16? i identično pitanje Imam 15 godina, a moj dečko 18 i ne znam da li da imam seks s njim. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website