Da li da se javim dečku ili da čekam da on to učini prvi?

0
0
  • Guest postavljeno 07/11/2016 22:32

Pre neki dan mi se javio dečko koji mi je simpatičan, viđala sam ga kada krenem kod babe i dede jer idemo istim busom. Poslala sam mu zahtev na FB pre više od mesec dana. On je tri godine stariji od mene. Pošto mi se javio i lajkuje mi slike na Instagramu, je l’ bi trebalo sad ja njemu da se javim, ili da čekam da mi se on ponovo javi?

inteen: Draga čitateljko, nisam razumela da li je on prihvatio tvoj zahtev na Facebooku ili ne, a ne znam ni koliko imaš godina kako bih u skladu s tim govorila o mogućnosti razvoja vašeg odnosa. U određenom uzrastu tri godine razlike nije malo. Baš nedavno smo imali pitanje na tu temu. Istina, razlika između te devojčice i njene simpatije još je veća. Ali, ako ti imaš, recimo, 15, a on 18, to nije nevažno. Ukoliko te zanima, možeš pročitati naš tekst Šta da radim, imam 14 godina a muva me dečko od 20? To je mnogo ozbiljnija razlika ali ima elemenata koji te mogu interesovati.
No, da zanemarimo to i fokusiramo se na podatke koje si nam dala, te da na osnovu toga pokušam da ti odgovorim. S obzirom na to da ti se taj momak pre neki dan javio i lajkuje ti fotografije na Instagramu, očigledno je da te primetio i da si mu simpatična. Niko ne bi uspostavljao kontakt sa nekim ko mu nije ni najmanje interesantan. Zato ne vidim nikakav problem u tome da se sledeći put ti njemu javiš. Ukoliko ti se on dopada, preduzmi korake da ga upoznaš. Ako je i on zainteresovana, na tvoje pokušaje odgovoriće pozitivno. Tada ćete kroz razgovor i lični kontakt (što je po mom mišljenju najbolje) i eventualnu prepisku preko društvenih mreža moći više da otkrijete jedno o drugom. A to je svakako prilika da uvidite u kom će se smeru razvijati vaš odnos. Saznaćeš kakva je osoba i shvatiti da li ti se zaista sviđa. Onda ćeš moći da razmisliš šta želiš.
Ne mora to između vas neminovno da preraste u emotivnu vezu. Možete postati i dobri drugari, što takođe nije loša postavka stvari. U svakom slučaju ne treba da te plaši mogućnost da sledeći korak bude tvoj. Preduzmi inicijativu i ubrzo ćeš znati na čemu si. Ako te zanima još nešto, piši nam opet. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Javi mu se

  • You must to post comments
0
0

Javi mu se

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website