Ima li šanse da dečko pri seksu oseti da sam još nevina?

0
0
  • Guest postavljeno 09/11/2016 16:36

Imam 26 godina i dečko me je pitao da li sam spremna da imam odnose. Spremna sam, ali mu nisam rekla nikada da li sam nevina ili ne. Kako on može to da zna? Da li on pri stupanju u seksualne odnose oseti nešto ili ne?

inteen: Draga devojko, razmisli o tome da svom dečku kažeš istinu. Pošto se, pretpostavljam, volite i zato želite da vodite ljubav, mislim da bi bilo najbolje da porazgovaraš sa njim. Trebalo bi da ste otvoreni i iskreni jedno prema drugom. Biće ti mnogo lakše, nego da mu tajiš tako nešto. Poverenje koje ćeš mu na taj način ukaziti učvrstiće vašu vezu.
S druge strane, on ne može baš da primeti imaš li himen ili ne. O tome smo već pisali. Himen je različit kod svake devojke. Kod nekih se probije lakše, kod nekih teže, kod nekih ima krvi prvi put a kod nekih ne. U svakom slučaju, mislim da ne može biti siguran da li ga imaš i mislim da ne treba mnogo da brineš oko toga. No, prvi put boli i teško da ćeš moći da se praviš da ne osećaš nikakav bol. Takođe, može se desiti i da bude krvi. Onda te on može pitati o čemu se radi. Naravno, i tad možeš da prećutiš i objasniš mu da duže vreme nisi imala seks. On će možda sumnjati u tvoju priču, ali nikada ne može sa sigurnošću znati da nikada nisi spavala ni sa kim. Samo se zapitaj želiš li vezu da baziraš na laži.
Dakle, moj stav je da treba da mu kažeš. No, odluka je samo tvoja. Pa ako ipak činjenicu da si nevina želiš da zadržiš za sebe, i to je u redu. Neće se desiti ništa strašno. To je zaista tvoja stvar. A nadam se da znaš sve o kontracepciji. 🙂 Držim pesnice!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Oseti,ako si nevina oseca kako himen puca,ako nisi onda lakse prolazi 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website