Sviđa mi se drug iz odeljenja

0
0
  • Guest postavljeno 10/11/2016 16:33

Idem u prvi srednje i sviđa mi se drug iz odeljenja. Preko fejsa sam mu to rekla, ali on mi je odgovorio da sam mu dobra drugarica a da mu se dopada neko drugi… U školi sam saznala da je to zapravo laž i da mu je drug iz odeljenja to sastavljao… Šta vi mislite, da li neće da bude sa mnom zbog toga što nikad nije imao devojku, tj. nikad se nije ljubio u usta i godinu dana je mlađi od mene, ili jednostavno ne želi? Njegov najbolji drug mi je rekao kako bi taj dečko bio sa mnom samo da nismo u istom odeljenju… Može li tu da bude nečeg ili ipak ne? S tim da uzmemo u obzir i to što se mota oko zajedničke drugarice kad god sam ja u blizini, a ona ima dečka. I ja sam izmislila priču kako sam u vezi samo da bih imali komunikaciju na početku škole. Molim vas, pomozite!

inteen: Draga čitateljko, niko sa sigurnošću ne može da ti kaže da li će se između vas dvoje nešto desiti. Iz tvoje priče deluje kao da se i ti njemu dopadaš, ali možda to nije dovoljno da bi savladao strah i neprijatnost što je mlađi, nije se ljubio u usta i nikada nije imao devojku. Pošto se, po tvojim rečima, mota oko tebe, to je dobra prilika da ga bolje upoznaš. Tako ćeš mu se približiti i početi da se družiš s njim. Školska godina nije davno počela i svi ste u potpuno novom društvu. Praktično se još ne znate. Polako, kroz razgovor saznaj šta voli a šta ne, otkrij koja su vam zajednička interesovanja i pokušaj da provodiš više vremena sa njim. Na taj način stvorićeš mogućnost da mu se svidiš još više. Možda ćeš čak uvideti i da nije toliko sjajan. Ko zna šta sve može da se desi. Mi smo sličnu temu već obrađivali, pa ne može da škodi ni da pročitaš tekst Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim.
To što se radi o dečaku iz odeljenja može biti prednost jer se stalno viđate i imaš više vremena i mogućnosti da mu priđeš, te da postanete bliskiji. No, može biti i mana. Kada biste otpočeli vezu, ta činjenica postepeno bi mogla da počne da vas nervira, ili bar jedno od vas. To ponekad ume da bude opterećujuće. Nekada je zaista divno da se uželiš dečka ili devojke, da iščekuješ da ga vidiš kad završite sa obavezama, da pričate kako ste proveli dan… Naravno, nije uvek tako. Ima parova koji obožavaju da su stalno zajedno. Ali tu postoji još jedna kvaka. Zapitaj se kako će vam biti kad raskinete. Onome ko prekine vezu biće neprijatno što je to uradio, a onaj ko bude ostavljen osećaće se užasno. Svakodnevno prisustvo bivše ljubavi stvar će samo otežavati i pogoršavati.
Na kraju, postoji i varijanta da se rastanete na obostranu želju i ostanete dobri prijatelji. To je najidealnija kombinacija i nije neostvariva.
Ja samo navodim moguće scenarije da bi ti uvidela koje sve varijante odnosa i razvoja situacije postoje, te da možeš da razmisliš šta zapravo želiš. Odluka je na tebi. Ukoliko posle svega i dalje hoćeš da budeš sa njim, onda se potrudi koliko možeš, zatim daj i njemu vremena da shvati šta želi, a potom pusti da stvari idu svojim tokom, pa šta bude. Možda dobiješ dečka, možda druga, a možda oboje. Sve će doći na svoje. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Po mom misljenu ne bi trebala da budes sa drugom iz odeljenja. Posle raskida ti treba da budes jo 2/3 godine u istom odeljenju. Jednostavno cete se osecati neprijatno.

  • You must to post comments
0
0

Jel moze meni pomoc,molim Vas!ja sam drugu iz odeljenja dok smo bili na raspustu priznala i on je u pocetku mislio da je izazov.I rekao je da shvata.I ja sam ga zamolila da cuti.On nije to ispostovao i rekao je svima.Ja ne znam kako da se osecam,on je mene zvao sa privatnog i zezao.U skoli me iskulirao nije hteo da se javi

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website