Da li je u redu biti sa dečkom koji je četvrta godina, ako sam ja prva?

0
0
  • Guest postavljeno 10/11/2016 23:28

Da li je u redu biti sa dečkom koji je četvrta godina, ako sam ja prva?

inteen: Zdravo, draga čitateljko. Pretpostavila sam da govoriš o prvom i četvrtom razredu srednje škole, pa sam tako i odgovorila. Odmah da ti kažem da u vašem uzrastu to nije nebitna razlika. Jasno je i potpuno razumljivo da ti prija što se dopadaš dečku koji je stariji od tebe. U tim godinam to nije tako često. Ti si tek prvi razred, a njemu je ovo poslednja godina srednje škole. On razmišlja o polaganju mature, upisu na fakultet ili zaposlenju, ako ne želi da studira. A ti si tek uplovila u tu sredinu, prilagođavaš se novom sistemu učenja, društvu, profesorima… Dakle, ti si na početku, a on na kraju jedne životne faze. Isto tako, pretpostavljam da nisi imala seksualne odnose, što je prirodno za jednu devojčicu od 14 ili 15 godina. Tako je verovatno i sa tvojim drugaricama. No, on bi trebalo da ima 18 godina i najverovatnije je upražnjavao seks, kao i njegovi drugari, što je isto tako sasvim normalno.
Možda njemu tvoje godine nisu važne i biće strpljiv sa tobom. Ali, koliko će to trajati. Pitanje seksa neminovno će doći na dnevni red. Zapitaj se da li si ti spremna na to. Moraš sve da staviš na vagu i dobro razmisliš. Bilo bi sasvim drugačije kada bi to i njemu bio prvi put, mada sumnjam. Povrh toga, čak i u tom slučaju, za tebe je to još uvek prerano.
Jeste lepo što se neko iz četvrtog razreda interesuje za tebe. Zato se nekako i pred svojom ekipom osećaš važnijom. I kada bi se sa njim zabavljala, imala bi osećaj da si posebna, odabrana. Međutim, vrlo je moguće da se to postepeno promeni i da se jave izvesni problemi. Naravno, ne mora da znači, ali mogućnost je velika. Kasnije, 3 godine ne predstavljaju toliku razliku, ali sada za tebe to zaista nije zanemarljivo.
Nisi jedina koja se suočava sa takvim dilemama. U tekstovima Šta da radim, imam 14 godina, a muva me dečko od 20?i Da li da se javim dečku ili da čekam da on to učini prvi?. Već smo obrađivali ovu temu, pa te molim da ih pročitaš. Mislim da ne treba da žuriš da odrasteš, već uživaš u tinejdžerskom dobu u kom se nalaziš. S druge strane, odluka je tvoja i ti bolje od bilo koga drugog znaš šta je dobro za tebe. Važno je da budeš srećna i zadovoljna. Pozdrav!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Da li je moguce zatrudneti oralnim seksom? 

Dragi čitataoče, molimo te da ne postavljaš pitanja u komentare. Ovde možeš komentarisati pitanje i odgovor koji se tu već nalaze i sugestijama pomoći svojim vršnjacima. Pitanje se postavlja tako što se odabere odgovarajuća rubrika (SEXOLOGIJA ili U POVERENJU) i nakon klika na stiker sa strane, ukuca željeni tekst. Nadamo se da smo pomogli. Vaš inteen 🙂

  • You must to post comments
0
0

-Da li je okej biti s deckom koji je 4 godina,a.ja sam 1   Ovako,ako ga dovoljno dugo i dobro znas onda jeste okej. Bitno.je samo da ga znas odredjeni period i da znas kakav je kao osoba jer mislim da ti nije cilj da te iskoristi i ostavi

  • You must to post comments
0
0

Moja drugarica od 14 godina ima decka koji ima 16 zajedno su vec 4 meseca,nisu imali seks,ali su se oralno zadovoljaval ,mnogo mi je dobra drugarica,i rekla sam joj da mislim da je rano,sta mislite vi?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website