U tajnoj sam vezi sa najboljim drugom mog bivšeg dečka

0
0
  • Daniela postavljeno 07/11/2016 01:08

Sa jednim dečkom sam nekoliko meseci, ali veza je tajna… Razlog je bivši dečko, najbolji drug mog sadašnjeg momka, koji zbog njega neće da se zna za naš odnos. Pred društvom se mrzimo, a kada smo sami, pucaju strasti. Ja već počinjem da ga volim, ali on je hladan prema meni. Kako da saznam da li oseća nešto prema meni ili me samo koristi? Kako da ga nagovorim da budemo u javnosti? Pomozite, molim vas!

inteen: Draga devojko, nisi u jednostavnoj i lako rešivoj situaciji. Biti sa bivšim partnerom ili simpatijom bliskih prijatelja poprilično je nezgodna stvar i, kao što sigurno znaš i sama, smatra se neprihvatljivim u društvu. Hoću da kažem, jasno mi je zašto tvoj dečko želi da vaša veza ostane tajna. Jer ako izađe na videlo, verovatno će izgubiti najboljeg druga. Tvoj bivši bi imao pravo da se naljuti i nikada više ne progovori ni sa jednim od vas dvoje. S druge strane, to što je tvoj dečko sa tobom u vezi i što je uopšte bio voljan da pređe tu granicu i uradi „zabranjenu stvar“ verovatno govori da mu je stalo do tebe i da mu se dosta sviđaš. Njegovo ponašanje u javnosti me ne buni toliko, ali nisam shvatila (osim strasti) kako se ponaša prema tebi kada ste sami. Da li je nežan i šalje ti znake da te voli, ili je isto tako hladan? Zašto si uopšte pomislila da te samo koristi? Pošto ne znam dovoljno detalja o vašoj vezi, moraćeš malo da upališ intuiciju i sva čula i pokušaš da pratiš svoje instinkte kako bi vidiela da li mu se sviđaš ili te samo koristi.
Ako na kraju zaključiš da mu se sviđaš i da želi da bude s tobom, onda ćete morati da razgovarate o tome. Treba da ga pitaš kuda misli da vaša veza ide, reci mu da ti je jako stalo do njega i da bi volela da ne morate da se krijete i ponašate kao da se mrzite. Ako pozitivno odreaguje na to, onda mu predloži da zajedno sednete sa tvojim bivšim dečkom i objasnite mu situaciju. Najbolje je da sazna od vas, a ne da čuje kao trač. Dakle, objasnite mu da ste se zaljubili, da se to ponekad dešava neplanirano i da vam je jako žao i neprijatno zbog njega, te ste želeli da pre svega razgovarate sa njim i vidite koliko mu to smeta. Mislim da će OK odreagovati na tako iskren pristup. Čak iako se naljuti, mislim da će ga proći jer je saznao od vas a i što zna i sam da emocije ne možemo nužno kontrolisati.
A ako slučajno tvoj dečko negativno odreguje na ovu priču i ne pokaže želju da bude sa tobom i u javnosti i učini ti se da te samo koristi… pa, šta će ti takav dečko? Nadam se da ćeš uspešno rešiti situaciju. Srećno!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website